Ha autentikus tzatziki receptre vágysz, figyelmeztetnem kell téged, hogy itt nem találod meg, szóval, keress tovább :). Ha viszont hűsítő, igazi nyári salátareceptet keresel, akkor jó helyen jársz.
A recepteket szeretem szabadon értelmezni, így nem okoz gondot, ha egyik-másik hozzávaló nincs itthon, simán kísérletezek egyéb alapanyagokkal, legfeljebb kétszer kell megsütni, mint a legutóbbi félresikerült süteménykísérletemet (erre kaptam a fiaimtól az alábbi visszajelzést, amit akár vehetek dicséretnek is: “anya, sütit mindenki tud sütni, de kétszer sütött sütit csak te!”)
Visszatérve a recepthez. Ha nagy a meleg, az ember lányának semmi kedve a konyhában tölteni az idejét. Ami engem illet, ezzel nemcsak melegben vagyok így. Ezt a salátát is azért szeretem, mert néhány perc alatt egyszerűen összedobható, mégis finom.
Hozzávalók:
- uborka (a kígyóuborka a legjobb, és én nem szoktam meghámozni)
- fokhagyma ízlés szerint (én jó sokat használok, egy tálkányiba 3-4 gerezdet legalább)
- tejföl vagy sűrű natúr joghurt
- só
- friss kapor ízlés szerint
Elkészítés:
Reszeld le az uborkát, sózd meg és várj egy kicsit, amíg levet ereszt, amit csorgass ki alóla (az uborkalét nehogy kiöntsd: arcpakolásként, arctisztító folyadékként vagy tisztító italként hasznosíthatod!)
A felaprított fokhagymát, az apróra vágott kaprot, az uborkát keverd össze a joghurttal/tejföllel, és máris kész. Ha olívaolajat és néhány csepp citromlét is teszel bele, ízletesebb lehet, de anélkül is nagyon finom. Ha hagysz neki legalább fél órát a hűtőben, jobban összeérnek az ízei.
0 hozzászólás