Barion Pixel

Az élelmiszeripar trükkjei – a rejtett cukor és társai

2015.04.17.

1185317_601541346553591_1382381830_nNem is olyan rég került elém az alábbi nagyon informatív kép. Azt hiszem, különösebb magyarázatot nem igényel.

Tudod-e, valójában mennyi cukrot fogyasztasz el az étkezésekkel, a desszertekkel, a frissítőkkel?

Odafigyelsz-e arra, hogy megszűrd a megvásárolt termékeket?

Amióta anya vagyok, minden esetben elolvasom az élelmiszerek összetevőit, mielőtt megvenném őket.

Szerencsés vagyok, mert nálunk gyerekkoromban sem, és felnőttként sem volt szokás, hogy víz helyett üdítőitalt igyunk. Nem reggeliztem sosem cukorral és vitaminokkal telepumpált reggelizőpelyheket, és nem adok ilyet a gyerekeimnek sem. Nem fogyasztunk joghurtkészítményeket és ízesített tejdesszerteket, bolti kész pudingokat. Tiltólistás a chips és a nyalóka is. Nem vásárolok előre elkészített édes péksüteményeket és Fornettit. Ha csokit vásárolok, igyekszem étcsokoládét, vagy jó minőségű tejcsokit és nem kakaómasszából készült “csokoládéutánzatot” venni. Nem fogyasztunk ízfokozókkal, aromákkal és egyéb adalékanyagokkal telezsúfolt, élelmiszernek csúfolt élelmiszeripari kreálmányokat, és nem érezzük a hiányukat.

Amit csak lehet, itthon készítek el, minél egyszerűbb alapanyagokból.

Drasztikusnak tűnik? Netán spártainak? Én úgy gondolom, hogy nem az. Eszünk édességet, és vendégségben, nagyszülőknél nem utasítjuk el a fentieket sem (bár szerencsére ott sem általános, hogy ilyesmikkel találkoznánk). De a saját háztartásomba csakis olyan élelmiszert engedek be, amit jó szívvel fogyasztok, és adok a gyerekeimnek.

Meggyőződésem, hogy ezzel olyan útravalót adok a fiaimnak, ami segít nekik abban, hogy hosszú évekig egészségesek legyenek.

Mi az az élelmiszerféleség, amit te száműzöl a háztartásodból, és miért? Megírod nekem?

Kapcsolódó bejegyzések

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Valódi kincs lesz a konyhádban, ezt garantálom. Már több éve, hogy a Chili és Vanília blogon olvastam az alapreceptet. Abban az évben sikerült jó áron hozzájutnom 10 szál valódi vaníliarúdhoz, és elkészítettem. Az esszencia azóta kitart, és mivel újratölthető és újra...

bővebben
Tudástár – (Tartalomjegyzék)

Tudástár – (Tartalomjegyzék)

Itt összegyűjtöttük neked a blogon megjelent rengeteg hasznos cikket natúr szépségápolás, öko-háztartás, élelmiszer adalékanyagok témájában. Neked csak annyi a feladatod, hogy elolvasod! Aromaterápia, illóolajok, növényi olajok Az aromaterápia alapjai -...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás