Barion Pixel

Természetes szépségápolás – Zuhanyozás kontra kádfürdőzés?

2014.01.29.


A mai szépségápolás alapvető részét képezi a napi tisztálkodás tetőtől talpig, alaposan.
Még egy ülőmunkát végző, egész nap meg sem izzadó embernek is természetes igénye ez. Ez normális, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mindezt mivel és hogyan végezzük.

A mindennapos kádfürdőzés – főleg jó sok fürdőhabbal – nemcsak felesleges, hanem megerőltető is a bőrnek. Egyetlen bő habos fürdőzés a bőr természetes zsírtartalmának akár 20 %-át is kioldhatja! A boltokban kapható kommersz tusfürdők, habfürdők agresszív tisztító hatásúak, számos olyan vegyületet tartalmaznak, melyre bőrünknek, szervezetünknek nincsen szüksége.
Az érzékeny, száraz bőr a napi fürdők hatására fokozottabban kiszárad, viszket és feszül, nehezen tud regenerálódni: természetes savköpenye egyre vékonyodik, sérül.

Mi a megoldás?
Zuhanyozzunk naponta, fürödjünk hetente!
Válogassuk meg, milyen szereket használunk a tisztálkodáshoz!

Zuhanyozási tanácsok:

 • A zuhanyozás felfrissít, serkenti a vérkeringést. A reggeli zuhanyozás jó kezdést adhat a napnak!
 • Válasszuk meg jól a víz hőmérsékletét, kerüljük a hosszú, forró zuhanyozást!
 • A váltott vizes zuhany rendkívül jótékony hatású az egész szervezetre. Fontos, hogy a hideg maximum fele annyi ideig tartson, mint előtte a meleg, és meleg vízzel fejezzük be.
 • Bánjunk csínján a tisztálkodószerekkel! Felejtsük el a szintetikus tusfürdőket, válasszunk inkább természetes anyagú natúrszappant!
 • Ha nem izzadtunk meg, elegendő csak a hónalj, lábak és az intim terület lemosása szappannal, testünk többi részét elegendő vízzel leöblíteni.
 • Érzékeny bőrűek zuhanyozás után masszírozzanak a még nedves bőrbe bármilyen hidegen sajtolt növényi olajat, ez ápolja és táplálja a bőrt. Így nem lesz szükség testápolóra sem.

Tanácsok a lazító fürdőzéshez:

 • Ha tehetjük, hetente egyszer vegyünk meleg fürdőt, mely körülbelül 15 percig tartson.
 • Gondoskodjunk róla, hogy a fürdőszoba meleg legyen, és próbáljunk meg a lehetőségekhez képest egy “nyugodt szigetet” létrehozni, hogy a testápolás egyben lazítás, pihenés is lehessen.
 • Készítsünk elő fürdőlepedőt és növényi olajat a fürdés utáni testápoláshoz!
 • Tegyünk a fürdővízbe jótékony hatású, illatos adalékokat, úgy mint gyógynövényforrázatok, illóolajok.
 • Illóolajos fürdő esetében minden esetben végezzünk előzetes bőrpróbát az adott illóolajjal, és biztonságos illóolajokat használjunk! Az illóolajokat mindig valamilyen emulgeálószerhez keverjük (ecet, méz, tejszín, tengeri só), utána adjuk a fürdővízhez. Bármelyiket is választjuk, emulgeálószerből körülbelül egy evőkanálnyi mennyiséget használjunk, és ehhez adjuk az illóolajat, egy kád vízhez általában 8-15 cseppet használjunk.
 • Fürdés után zuhanyozzunk le langyos vízzel, hogy a levált bőrlemezkéket lemossuk magunkról.
 • Ha bőrünk kíván a fürdés után extra táplálást, a még nedves bőrbe masszírozzunk finoman jó minőségű hidegen sajtolt növényi olajat.

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben
Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Ez a bejegyzés a blogon található valamennyi saját és vásárlói tapasztalatot tartalmazza, rendszerezve a természetes hajfestés és hajápolás témájában. Remélem, hasznosnak találod. A bejegyzés rendszeres időközönként frissül, ahogyan új bejegyzések kerülnek fel a...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás