Barion Pixel

Húsvéti orrcsavaró: tormakrém, szendvicskrém egyszerűen

2018.03.28.

Világbajnok sörkorcsolya, isteni finom zöldségkrém, szendvicskrém, mártogatós, falatkázós előétel, de kizárólag azoknak, akik bírják a torma orrbavágó csípősségét.

Pirítósra, zöldségre, sajtra, sült húsra kenve fenomenális.

Az elkészítése egyszerű:

Egy ízlés szerinti méretű (ha szeretitek a tormát, akkor minél nagyobb, annál jobb) friss tormagyökeret megpucolok, lereszelek (bevallom, én robotgéppel csináltam), majd késes robotgépbe teszem.

Adok hozzá ízlés szerint

  • túrót,
  • tejfölt és/vagy krémsajtot

és a megfelelő krémes állag eléréséig mixelem. Juhtúróval megbolondítva is nagyon finom.

Trormakrém elkészítése

Minél frissebben esszük, annál csípősebb.

Néhány óra, esetleg nap után már egy kicsit enyhébb az orrbavágás, de mindenképpen azoknak ajánlom, akik bírják a csípőset.

Az ötletet Petrik Adrientől kaptam.

Kapcsolódó bejegyzések

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Valódi kincs lesz a konyhádban, ezt garantálom. Már több éve, hogy a Chili és Vanília blogon olvastam az alapreceptet. Abban az évben sikerült jó áron hozzájutnom 10 szál valódi vaníliarúdhoz, és elkészítettem. Az esszencia azóta kitart, és mivel újratölthető és újra...

bővebben
Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Éljen a bodzaszezon! Hoztam nektek egy különleges receptet. Első hallásra furcsának tűnik, de nagyon finom, érdemes kipróbálni! Növényi tejből is készíthető. Hozzávalók: 4 frissen szedett bodzavirágzat (lehetőleg por- és szmogmentes helyről) 1/2 liter friss (növényi)...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás