Barion Pixel

Receptjeim: majonéz házilag, pofonegyszerűen!

2014.10.29.

majonez6Fogadok, hogy vettél már bolti majonézt. Elolvastad már az összetevőit? Biztos vagy benne, hogy szeretnéd fogyasztani?

Ha úgy érzed, szeretnéd kiváltani valamivel, de nem tudod, hogyan, akkor olvass tovább, hozom a megoldást! Keverés és szenvedés nélkül, mindössze egy botmixer segítségével isteni majonézt készíthetsz otthon, néhány perc alatt, megmutatom, hogyan!

Paleolit étrendbe is beleilleszthető, hiszen az alapanyagok tetszés szerint variálhatóak.

Első lépés:
a botmixer keverőedényébe (vagy egy olyan edénybe, amelynek magas a pereme és a bormixerrel jól lehet benne dolgozni) készítsd be az alábbiakat:

1 egész tojás
2-3 kávéskanál mustár
kb 0,5 kávéskanál édesítő (én xilitet használtam, de cukor is jó)
ízlés szerint bors
kb 1 kávéskanálnyi citromlé

majonez1

Majd a fentiekre önts rá körülbelül 2-3 dl semleges ízű olajat.
Én legutóbb olvasztott kókuszolajat használtam (fontos, hogy ne legyen nagyon meleg, de folyékony állagú legyen), de próbáltam már napraforgóolajjal és olívaolajjal is. Tisztán olívaolajjal nekem túl kesernyés, a kókuszolaj jobban bejött. A napraforgóolajjal keményebb lett kicsit, a kókuszolajjal krémesebb, de lehet, hogy a mennyiségben is volt eltérés.

majonez2

Második lépés:
A botmixert merítsd az edény aljáig, kezdd el mixelni, és ahogyan krémesedik, emeld szépen lassan egyre feljebb a végét. Mixeld addig, amíg az egész massza át nem alakul majonézzé.

Itt látszik, hogy az alja már krémes, a tetején még ott az olaj:

majonez3

Itt pedig már az látszik, hogy az egész massza átalakult krémessé.

majonez4

Harmadik lépés:
használd fel a majonézt, ahogyan egyébként felhasználnád.

Az egész nem tart tovább tíz percnél. Az ízesítést mindenki kísérletezze ki magának. Ismét csak azt tudom mondani, hogy elronthatatlan és pofonegyszerű!

Kapcsolódó bejegyzések

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Valódi kincs lesz a konyhádban, ezt garantálom. Már több éve, hogy a Chili és Vanília blogon olvastam az alapreceptet. Abban az évben sikerült jó áron hozzájutnom 10 szál valódi vaníliarúdhoz, és elkészítettem. Az esszencia azóta kitart, és mivel újratölthető és újra...

bővebben
Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Éljen a bodzaszezon! Hoztam nektek egy különleges receptet. Első hallásra furcsának tűnik, de nagyon finom, érdemes kipróbálni! Növényi tejből is készíthető. Hozzávalók: 4 frissen szedett bodzavirágzat (lehetőleg por- és szmogmentes helyről) 1/2 liter friss (növényi)...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás