Receptjeim: egyszerű, egészséges gyümölcsös jégkrém házilag

Receptjeim: egyszerű, egészséges gyümölcsös jégkrém házilag

Nem tudom, te hogy vagy vele, engem kiráz a hideg is, ha egy bolti jégkrém vagy fagyi összetevőlistáját elolvasom.

Éppen ezért nem is olvasom el sűrűn :).

Persze nem mondom, hogy sosem eszünk kész jégkrémet, de ha csak tehetem, akkor magam készítem itthon, szezonális hozzávalókból.

Itt találod a csokis változatot, most hozom a gyümölcsös verziót.

Pofonegyszerű, gyakorlatilag bármi, amit otthon találsz, mehet bele, mindösszesen egy jégkrémformára van hozzá szükség, hacsak nincsen saját fagylaltgéped.

Szükség van hozzá egy botmixerre vagy turmixgépre, ha egységes masszát szeretnél, de ha a gyümölcsszemeket egyben hagyod, úgy is nagyon jól néz ki.

Jégkrémforma pl. az IKEÁban kapható, nagyon jó áron.

Hozzávalók (6 jégkrémhez):

1 érett banán (elhagyható, de az édesítés miatt talán érdemes)
1 maroknyi egyéb (szezonális, friss) gyümölcs
ízlés szerint édesítő: méz, xilit, eritrit, rizsszirup (elhagyható)
a gyümölcsök állagától és mennyiségétől függően kb. 0,5 dl növényi tej, tejszín (víz is megteszi, bár az előzőekkel finomabb)

Elkészítés:

Turmixold krémállagúra a hozzávalókat, öntsd/ töltsd jégkrémformába és fagyaszd le.

Ha szeretitek, vagy szebben kinézőt szeretnél, akkor nyugodtan maradhatnak egészben kisebb bogyók, gyümölcsszemek , úgy még jobban mutat, különlegesebb.

Megjegyzések:

Banán nélkül is jó, csak akkor több kell a másik gyümölcsből, és valószínűleg igényel plusz édesítést.

A folyadékot apránként adagold, a gyümölcsök nedvességtartalmától függően.

Frissen, fagyasztás nélkül desszertkrémnek, levesnek is isteni, akkor több folyadékot kíván.

Értékelés “Receptjeim: egyszerű, egészséges gyümölcsös jégkrém házilag

Vélemény, hozzászólás?

Tisztelt Vásárlóink!

 

A koronavírus intézkedések miatt az érdi személyes átvétel lehetősége bizonytalan ideig szünetel.

 

Megértéseteket köszönjük!

 

A Deja-vu világ csapata

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás