Receptek: Májkrém, házilag, egyszerűen!

majkrem

Szupergyorsan elkészíthető finom házi májkrémrecept, káros adalékanyagok nélkül!
Amióta kipróbáltam, azóta még hentestől sem veszek májkrémet, nemhogy dobozosat…
Kb. fél óra alatt elkészül és a fiaim is falják.
Répával, zöldségekkel finom mártogatós, tízóraira is szoktam belőle csomagolni.

A fotón nem túl guszta, de az íze kárpótol az anti-fotogénságért 🙂

Hozzávalók:
500g csirkemáj
2 evőkanál sertészsír/libazsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer (én a petrezselymet szeretem legjobban)
1-2 kk mustár
só, bors ízlés szerint

Elkészítés: 
A zsíron felteszem a kockákra vágott hagymát, üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a feldarabolt májat, és addig sütöm, míg a májak belseje is átsül (kb 10 perc).

majkrem_elokeszites

A tűzről levéve turmixgépbe teszem, hozzáadom a mustárt, fűszereket és krémesre turmixolom (botmixer is tökéletes).
Hűtőben egy hétig eláll, lehet, hogy tovább is, de nálunk még sosem tudtuk ezt tesztelni 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás