Szupergyorsan elkészíthető finom házi májkrémrecept, káros adalékanyagok nélkül!
Amióta kipróbáltam, azóta még hentestől sem veszek májkrémet, nemhogy dobozosat…
Kb. fél óra alatt elkészül és a fiaim is falják.
Répával, zöldségekkel finom mártogatós, tízóraira is szoktam belőle csomagolni.
A fotón nem túl guszta, de az íze kárpótol az anti-fotogénságért 🙂
Hozzávalók:
500g csirkemáj
2 evőkanál sertészsír/libazsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer (én a petrezselymet szeretem legjobban)
1-2 kk mustár
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zsíron felteszem a kockákra vágott hagymát, üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a feldarabolt májat, és addig sütöm, míg a májak belseje is átsül (kb 10 perc).
A tűzről levéve turmixgépbe teszem, hozzáadom a mustárt, fűszereket és krémesre turmixolom (botmixer is tökéletes).
Hűtőben egy hétig eláll, lehet, hogy tovább is, de nálunk még sosem tudtuk ezt tesztelni 🙂
0 hozzászólás