Barion Pixel

Az igazán tökéletes rántotta három titka 🙂

2015.03.13.

rantotta

Nemrégiben fedeztem fel, hogy néhány egészen egyszerű szabály betartásával a rántottát is sokkal gusztusosabban tudom elkészíteni, egészen úgy, mintha omlett lenne, pedig nem is az.

A titok három dolog betartásában rejlik:

  • nem szabad sajnálni a zsiradék (én általában sertészsírt használok) mennyiségét, körülbelül egy evőkanálnyit szoktam felhasználni egy serpenyőnyi rántottához, de annyit mindenképpen.
  • forrónak kell lennie a zsiradéknak, amikor belekerül a felvert tojás,
  • nem szabad túl sokat kevergetni, hanem csak hajtogatni.

A fenti képen látszik, hogy amikor ráöntöm a forró zsiradékra, a tojás elkezd “felpuffadni” a szélénél. A képen szereplő rántottában 2 tojás, só és apróra vágott petrezselyemzöld van összesen, semmi egyéb (egy evőkanál zsíron).

Amikor ez a taréj már elég nagy, és látszik, hogy az alján összefüggő szilárd réteg keletkezett, akkor hajtogatom be oldalról, és csak a legvégén fordítom meg a serpenyőben.

Aki szereti, ha a belseje kicsit nyers, az meg tudja azt is tenni, hogy nem süti át teljesen.

A végeredmény pedig ilyen, a hajtogatás a nagyobbik fiam műve, ezért nézzétek el, ha még nem tökéletes:

rantotta2

Kapcsolódó bejegyzések

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Valódi kincs lesz a konyhádban, ezt garantálom. Már több éve, hogy a Chili és Vanília blogon olvastam az alapreceptet. Abban az évben sikerült jó áron hozzájutnom 10 szál valódi vaníliarúdhoz, és elkészítettem. Az esszencia azóta kitart, és mivel újratölthető és újra...

bővebben
Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Éljen a bodzaszezon! Hoztam nektek egy különleges receptet. Első hallásra furcsának tűnik, de nagyon finom, érdemes kipróbálni! Növényi tejből is készíthető. Hozzávalók: 4 frissen szedett bodzavirágzat (lehetőleg por- és szmogmentes helyről) 1/2 liter friss (növényi)...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás