Barion Pixel

Rákkeltő izzadásgátlók helyett …

Rákkeltő izzadásgátlók helyett ...
2019.07.04.

Tudtad ezt?

Az izzadás szervezetünk egészséges működéséhez tartozik.

Meggátolni tehát nem szabad, mint azt javasolják a reklámokban. (Természetesen nem kell büdösnek maradnod, sőt!)

Egy átlagos, boltban kapható izzadásgátló kozmetikum összetevőlistája rengeteg tételt tartalmaz, melyek között nem egy káros hatással lehet a szervezetre.

Ezek a szerek megváltoztatják szervezetünk egészséges működését, leblokkolva az izzadást, valamint nem kívánatos vegyi anyagok tömkelegét juttatják be nyirokkeringésünkbe, épp az egyik legérzékenyebb területen, hónaljunk bőrén keresztül.

Senki nem tudja, milyen hatással vannak ránk azok a vegyi anyagok, melyeket heteken, hónapokon, éveken keresztül juttatunk szervezetünkbe.

Az interneten rengeteg cikket olvashatunk arról, hogy az egyes összetevőknek milyen hatása lehet, jó néhány cikk egyenes összefüggést is vél felfedezni a káros összetevőket tartalmazó termékek használata és az emelkedett rákkockázat között.

Mivel nem vagyok sem vegyész, sem pedig orvos, és a hivatkozott kutatásokat sem ismerem, ezért nem jelenthetem ki egyértelműen, hogy a szintetikus anyagokból álló dezodorok rákkeltőek, de abban biztos vagyok, hogy ha ennek még csekély gyanúja is fennáll, akkor nem szeretném magamat (vagy a családom bármely tagját) ilyen kockázatnak kitenni.

Az általam mérvadónak tartott portál, a Tudatos Vásárló is elismeri, hogy a boltban kapható dezodoroknak számos problémás összetevője lehet, ezért érdemes törekedni arra, hogy minél kevesebb összetevőből álló készítményt válassz!

Ha a boltban válogatsz, kerüld el azokat, melyek az alábbi összetevő valamelyikét tartalmazzák:

 • parabének
 • triklozán
 • alumíniumvegyületek
 • PEG származékok
 • szintetikus illatanyagok (fragrance, parfum néven)

Ez mind rendben van, de ettől még nem izzadunk kevésbé.

Az izzadás természetes, de a szaga ellen valamit tenni kell.

Mégis, mit tehetsz? Mutatok néhány megoldást!

 • keverhetsz magadnak egyszerű szódabikarbónás permetet ( recept itt)
 • készíthetsz pasztaszerű krémdezodort (recept itt)
 • egészen egyszerű megoldás: vágj félbe egy citromot vagy lime-ot, és levével dörzsöld át a hónaljad bőrét! (Érzékeny bőrűek előzetesen tegyenek próbát)
 • Ha pedig nincs kedved pepecselni, jó szívvel ajánlom a DEJA-VU világ természetes dezodorait, szódabikarbónás stift vagy pumpás változatban: dezodorok itt
  harom deo egyutt

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben
Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Ez a bejegyzés a blogon található valamennyi saját és vásárlói tapasztalatot tartalmazza, rendszerezve a természetes hajfestés és hajápolás témájában. Remélem, hasznosnak találod. A bejegyzés rendszeres időközönként frissül, ahogyan új bejegyzések kerülnek fel a...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás