Barion Pixel

Nyereményjáték a DEJA VU világ webáruházban

2013.12.11.


Itt a tél, az influenza és egyéb nyavalyák szezonja, érdemes folyamatosan citromolajat párologtatni, hogy csökkentsük a kórokozók számát a légtérben.

Régebben mécseses párologtatót használtam, amikor már a fiaim akkorák lettek, hogy nem tartottam veszélyesnek üzemeltetni a szobájukban.

Rengetegfélét lehet kapni, a kedves egyszerűtől az ízléstelen csicsásakig, viszont nagyon nehéz igazán jót kapni. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora a tálka mérete, sem túl kicsi, sem túl nagy nem jó (illetve ki kell kísérletezni, hogy ha nagy a tálka, mennyi vizet kell bele önteni). Fontos, hogy a víz eléggé felmelegedjen, ugyanakkor ne forrósodjon túl, hogy ne égjen meg az illóolaj vagy ne fogyjon ki a víz mielőtt leég a mécses. Az sem mindegy, milyen magasan van benne a mécses, és hogy mennyire könnyű tisztítani. Na és persze nem utolsó szempont, hogy ezek általában törékenyek, így egy szezon alatt jópárat el tudunk “használni”.

Tavaly elszántam magamat, és beruháztunk egy elektromos aroma diffúzorra, ami kifejezetten illóolaj párologtatására alkalmas (sajnos a normál hidegpárásítók erre a célra nem alkalmasak).  Nagyon szeretem.
Érdekes kis szerkezet, a mechanizmusát pontosan nem értem, de ultrahang és egy membrán segítségével porlasztja a levegőbe az illóolajat. A mécsessel ellentétben nem melegszik fel és nem okozhat égést, ráadásul nem kell folyton ellenőrizgetni, beállítható, hogy maximum 2 óra elteltével leáll, de ha kifogyna belőle a folyadék, akkor előbb. Ja igen, konnektor az kell hozzá.
Ráadásul a színeit is változtatja, ami a fiaimnak külön gyönyörűséget okoz :).

A jó hír, hogy egy ilyen diffúzort kisorsolunk decemberben minden 10.000 Ft felett rendelő vásárlónk között!

Kapcsolódó bejegyzések

Variációk csomagolópapírra

Variációk csomagolópapírra

Igazán időszerű mostanság, az év legnagyobb ünnepéhez közeledve azon gondolkodni, hogy vajon mibe csomagoljuk ajándékainkat. Nekem komoly problémát okoz az, hogy a csomagolópapírok legtöbb esetben nem használhatóak fel másodszor, nemhogy több alkalommal. Rengeteg...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás