Barion Pixel

Mi a fene kerül ennyibe egy SZAPPANON?????

Mi kerül ennyibe egy szappanon?
2016.01.20.

Amióta szappant készítek, számtalanszor feltették már nekem a kérdést: “Mi a fene kerül ennyibe egy SZAPPANON?”

Tedd a szívedre a kezed: lehet, hogy benned is felmerült már?

Előbb azonban hadd kérdezzek.

  • Bízol bennem?
  • Szeretnéd tudni, hogy pontosan miből készül a termék, amit használsz?
  • Szeretnél olyan összetevőjű termékeket használni, amelyek nem jelentenek kockázatot az egészségedre?
  • Ellenőrzött és vizsgálatokkal is igazolt, káros anyag-mentes összetételű terméket keresel?
  • Felmerült már benned, hogy saját magad is szappant készíts, és ebből esetleg bevételt is szerezz?

Ha a fenti bejegyzések bármelyikére igennel válaszoltál, akkor érdemes tovább olvasnod.

A mai bejegyzésben megmutatom, hogy mik határozzák meg az én szappanjaim árát. Megmutatom neked, hogy mitől drágább az én szappanom, mint amit”fű alatt”, ismerőstől vásárolsz, vagy akár a saját konyhádban főzöl.

1.A receptúra és az elkészítés – kizárólag jótékony hatású összetevők

Akármit készítesz, legyen az egy vegetariánus ételrecept, egy teakeverék, egy tápláló arckrém vagy egy szappan, a végtermék minőségét a kiváló minőségű alapanyag és a tökéletes recept garantálja. Ez a két tényező az alap.

Azonban az sem mindegy, hogy egy lepukkant garázs sarkában álló gázrezsón, vagy egy csíramentesen tiszta konyhában, szuper edényekben és megfelelő körülmények között készül a végtermék. És, ha már az ételeket használom szemléltetésként, nem mindegy, hogy egy egy kezdő konyhatündér, egy több éve gyakorló háziasszony, vagy egy Michelin-csillagos szakács  készíti.

A pontos receptúráim és a gyártási metódus természetesen titkosak, de tudnod kell, hogy kizárólag jótékony hatású, természetes alapanyagokat használok a termékekhez. Az összetétel minden egyes termék adatlapján szerepel.

Ha pedig az alapanyagoknál tartunk akkor megsúgom neked, hogy jóval több illóolajat teszek a szappanokba, mint a legtöbb szappankészítő teszi. Ezért is kaptam az alábbi visszajelzést: “most csak a szappanokról jut eszembe olyan,ami feltűnt: sokkal(!!!) tovább tart és jobban tetszik az illata azokhoz képest (sok volt), amiket eddig próbáltam “.

Nem spórolok az alapanyagok minőségén, mert tudom, hogy ez az egyik legfontosabb.

2. Hatósági ellenőrzés

Nos, kérdezheted, hogy miért van erre szükség. Amíg nincs baj, addig nincs szükség a hatóságokra. Amikor azonban egy termékkel probléma merül fel, már egyáltalán nem mindegy, hogy egy leinformálható, nyomon követhető gyártó engedéllyel rendelkező termékéről, vagy egy számla nélkül, egy pokrócon a földön áruló eladótól vetted a terméket a piac valamelyik zugában, akinek sem a nevét, sem pedig az elérhetőségét nem tudod. Amíg nem kell a garanciát érvényesítened, vagy nem égeted meg magadat egy rossz termékkel, addig valóban egyszerűbb az olcsó terméket választani.

A szappanműhelyemet az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi. Szappanjaim minden egyes alapanyaga minőségi bizonylattal érkezik, és a gyártást is pontosan szabályozott eljárás alapján végzem. Bármikor elérhető, számonkérhető vagyok.

By the way, még sosem érkezett semmilyen minőségi panasz a szappanjaimra.

3. Vegyészi értékelés és laborvizsgálatok

Termékeim mindegyikéről vegyészi értékeléssel ellátott, laborvizsgálatokkal igazolt dokumentáció készült. Kozmetikumokat szabályosan csak így lehet forgalomba hozni.

A törvényi szabályozás nem tesz különbséget a mikrovállalkozások és a nagy vegyipari multinacionális cégek között, minden egyes termékről kell készíteni egy ún. TID-et (termékinformációs dokumentáció), amelyben a legapróbb részletekig minden részlet le van írva a termékről, és mindezt kiegészítik a biztonsági laborvizsgálatok eredményei, valamint egy vegyész értékelése, hogy a termék nem káros az egészségre.

4. Nyomon követhetőség

A gyártott termékek egy közös európai kozmetikai adatbázisba kerülnek. Gyakorlatilag európán belül bárhol forgalomba hozható a termék, és az adott ország hatóságai ezen az adatbázison keresztül tudják elérni a termék gyártóját, ha bármilyen okból szükséges.

5. A legfontosabb: a hosszú távú vevői elégedettség

A fenti pontok mind, egytől egyig nagyon fontosak. Mégis van egy, amelyik valamennyit felülírja: ez pedig a vásárlók elégedettsége.

Ha te, kedves vásárló, nem szereted a szappanjaimat, akkor hiába igyekszem én mindent szabályosan csinálni.

Ha a bőröd nem szereti a terméket, akkor lehet a legtökéletesebb valamennyi laboreredmény, mégsem fogod használni.

Ha nem találom el az ízlésedet, akkor minden egyéb csak üres szópocsékolás.

A legfontosabb, hogy olyan szappant készítsek, amilyet a vásárlóim keresnek, megszeretnek, és szívesen használnak újra és újra. Ezért dolgozom, fejlesztek nap mint nap.

Mutatok neked néhány vásárlói visszajelzést:

“Amióta a legkisebb lányunkat hazahoztuk a kórházból, tehát 4 napos kora óta ezzel fürdetjük. Sosem száraz a bőre, sosem irritálta, egyszerűen szuper! És ráadásul kellemes az illata is! “

“Nagyon tartós, sokáig elég ráadásul imádom az illatát :)!”

“A tömjén a szappanban olyan szerintem, mintha egy erdőben lennél zuhanyzás közben, plusz az ilang-ilang bujasága, egyszerűen csodálatos!”

“Kedvelem ennek a szappannak az illatát, az állagát és a színét. Nem szárítja a bőrt, nem hagy ronda szappannyomokat a kádban és bár tartottam tőle, nem ázik el egykönnyen. Az arcomra is szeretem használni, de mivel jól habzik, borotválkozáshoz is kiváló. Kicsit rózsásabb illatra számítottam, én inkább mák/fű(?)illatúnak érzem, amit nagyon szeretek és nagyon természetesnek érzek. Úgy tűnik, Gül babának pipacsai is voltak:) Ez a szappan is ötöst érdemel. Köszönöm az élményt!”

“A kedvencem! Hosszan tartó, de nem hivalkodó illat, enyhe bőrradírozó hatással és nagyon gazdag tartalommal. Egy csoda, próbáljátok ki!”
“Nagyon szeretem ezt a szappant, tényleg napsütéses jókedve lesz tőle az embernek. A körömvirág amúgy is nagy kedvencem, meggyőződésem, hogy az egyik legjobb dolog a bőrnek, úgyhogy amikor használom ezt a szappant, szinte látom magam előtt, ahogy táplálja a bőröm. Nagyon szeretem, az állagát is, illatát is, a bergamottól igazán különleges.”

Érted már, miért kerülnek annyiba a szappanjaink, mint amennyibe kerülnek?

És ha körülnézel, az én szappanjaim egyáltalán nem a  legdrágábbak a piacon. Sőt! Böngéssz kicsit az interneten, meg fogsz lepődni 🙂

Kedvet kaptál? Megnéznéd a választékot? Katt ide: DEJA-VU világ szappanok

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás