Barion Pixel

Vásárlói kérdés: Lehet hennával lila hajszínt elérni?

2019.10.03.

Sokszor érkezik hozzám olyan kérdés, mely szerint lehet-e hennával illetve természetes festékekkel lilás, padlizsános, egyéb lilás árnyalatú hajszínt elérni.

Nos, rossz hírem van, ezek a természetes növényi festékek nem tudják a szivárvány minden színében pompázó szintetikus festékek színeit lemásolni.

Idézném egyik fórumtársunk, henna témában szakértő Angéla hozzászólását:

“A henna lawsone-t tartalmaz, aminek a színe narancsvörös. Ez az alapja a legtöbb természetes hajfestéknek.

A cassia világos, arany sárga, ami csak világos hajon látszik, a sötét hajat nem változtatja meg (viszont kitűnő kondicionáló hatással rendelkezik).

Az indigó önmagában sárgától zöldig oxidálódik, majd kékre; hennával kombinálva használják, hogy a henna színét sötétebbre vegye így barna vagy akár fekete színek is elérhetőek. (Önmagában az indigóval festeni is lehetséges, de nagyon hamar kopik, fakul, nehezen fogja be segítség nélkül az ősz szálakat és nincs olyan jótékony hatása a hajra, mint a hennának.)

És ennyi. A természetes hajfestékekkel nem tudsz akármilyen eredményt elérni.

Egyszer olvastam, hogy valaki az alapvetően szőkés haját fekete földi szederrel színezte be lilára. Összetörte egy tálban és a hajára kente, mint egy sampont majd fent hagyta pár órára. El sem tudom képzelni az eredményt, illetve abban biztos vagyok, hogy ez a következő mosással kijön 🙂 (megj.: azóta ráadásul rákerestünk, és láttuk, hogy ez csak városi legenda – Eszter)

Esetleg kék és piros étel színező kombinálásával lehet még próbálkozni de ezt szerintem szintén csak szőkére/világos hajra.

Illusztrációként Vera fotómontázsát hoztam arról, hogy előzetesen vegyi festékkel lilára festett haj citromsavas pakolás után hennával festve mennyire más színű árnyalatot eredményez. Ez kiindulásnak tökéletes: ilyen színt, illetve színárnyalatot várhatsz a hennától.

Fontos: Vera alaphajszíne meglehetősen világos volt, így a végeredmény is élénk vörös. Ha a hajszíned sötétebb (már a kb seszínű középbarna is ide számít), akkor a végeredmény nem lesz ennyire élénk. Minél sötétebb az alap hajszín, annál inkább csak a napfényen látszódó vörösességet várhatsz a 100% natúr henna alkalmazásától.

Kapcsolódó bejegyzések

Karácsonyi és ünnepek alatti szállítási információk

Karácsonyi és ünnepek alatti szállítási információk

A webáruház és a rendelések fogadása karácsonyig zavartalanul működik. A megrendeléseket készletről szállítjuk, szállítási határidő 1-2 munkanap. Az utolsó csomagokat december 20-án, pénteken adjuk fel, melyet a GLS megkísérel kiszállítani december 23-án. Ha...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás