Barion Pixel

Illóolajok

2020.11.17.

Az illóolajok szénhidrogén-vegyületek, amelyeket a növények fényből, vízből, földből és levegőből állítanak elő. A valódi illóolaj, amelyet a növények különféle részeiből nyerhetnek ki, 250-300-féle összetevőből áll. Ezeket egy speciális gázkromatográfos vizsgálattal lehet beazonosítani.

A szintetikus, tehát mesterséges illóolajakat alig néhány molekula alkotja, gyakorlatilag csak illatukban hasonlítanak, használatukkal nem érjük el a valódi illóolajok által szervezetünkre gyakorolt jótékony hatást.

Az általunk forgalmazott illóolajok 100%-os tisztaságúak, oldószertől, alkoholtól, szintetikus összetevőktől mentesek. Felhasználásuknál azonban szükséges néhány szabályt betartani.

Az alkalmazás előtt kérlek, vedd figyelembe az alábbiakat:

Az illóolajok gyermekek elől elzárva tartandók!
Minőségük megőrzéséhez fénytől és hőtől óvd őket!
Gyermekek és várandósok esetében fokozott figyelemmel alkalmazz és kizárólag biztonságos illóolajokat!
A terhesség első 3 hónapjában a legtöbb illóolaj alkalmazása ellenjavallt.
Az illóolajok többsége hígítatlanul nem használható közvetlenül a bőrre.
Egy adott illóolaj első használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az esetleges allergiás reakció felmérése végett. Amennyiben az illóolajra bőrpír, érzékenység lép fel, növényi olajjal öblítsd le az érintett bőrterületet!

Illóolajok belsőleges alkalmazása kizárólag orvossal történt egyeztetés után történhet.

Az oldalon feltüntetett információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi konzultációt és diagnózist. Az oldal üzemeltetője nem vállalhatja a felelősséget az illóolajok nem megfelelő módon történt felhasználása miatt.

Kérjük, terápiás alkalmazás előtt minden esetben egyeztess szakemberrel!

Kapcsolódó bejegyzések

Szappanok

Szappanok

Miért vásárolj szappanjainkból? Elégedett vásárlóink visszajelzései és saját tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy szappanjaink rendszeres használatával enyhíthetőek, elmulaszthatóak bőrproblémák (akár bizonyos típusú ekcéma is), javítható a száraz, érzékeny bőr...

bővebben
Növényi vajak, olajok

Növényi vajak, olajok

Mindennapi arc- és testápoláshoz ajánljuk ezeket a természet által kínált növényi vajakat és olajokat, melyek illatosított változataihoz kizárólag 100%-os tisztaságú illóolajokat adagoltunk. Fontos tudni, hogy a növényi olajokat és vajakat nedves bőrre érdemes...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás