Hogyan készíts szépítő ibolya-esszenciát? Pofonegyszerűen!

Ha szívesen kísérletezel a természetes megoldásokkal, akkor neked a tavasz igazi kincsesbánya.

Sorban nyílnak a virágok, bújnak elő a növények, folyamatosan készíthetsz szépségápolási szereket, melyekkel remekül kiválthatod a drága és sok esetben káros összetevőjű bolti készítményeket.

Itt az ibolyaszezon, készíts ibolyaecetet!

Ha nagyobb mennyiséget gyártasz le, a későbbiekben hígítva sok mindenre felhasználhatod.

Az ibolya nemcsak finom illatú, hanem olyan gyulladásgátló anyagot is tartalmaz, mely megnyugtatja a bőrt és meggyorsítja a sebgyógyulás folyamatát. Az így elkészített esszencia nyáron napozás után hűsíti és regenerálja a bőrt, serkenti annak regenerálódását, szabályozza a zsírtermelést és finomabbá teszi a bőrt. Állítólag Sissi császárné egyik kedvenc virága volt, ő is használta szépségápolásra.

Kevesen tudják, hogy az ibolya ehető virág, különleges desszerteket lehet belőle készíteni. Ha jégkockatartóban lefagyasztasz kockánként egy-egy virágot, egyedi jégkockád lesz, mellyel garantáltan sikered lesz a legközelebbi vendégség alkalmával!

De térjünk vissza, hogy mire használhatjuk az ibolyát a bőrápolásban!

Hogyan készül az ibolya-esszencia?

Hozzávalók:

1/2 üveg ibolyavirág- és levél
1 üveg almaecet

Elkészítés:

Az ibolyaleveleket aprítsd össze, az ibolyaszirmokkal együtt tedd csavaros fedelű üvegbe, majd öntsd fel ecettel, és alaposan rázd össze. 1-2 hétig hagyd állni, közben mindennap rázd fel. Ez idő elteltével szűrd le és töltsd üvegekbe.

Mire használhatod?

  • dezodoralapként;
  • arcvíz és arcpermetként;
  • leégés kezelésére, nyári testpermetként;
  • hajápoló és hajöblítőként;
  • ha egy rész ibolya-esszenciát négy rész vízzel hígítasz, arcpakolás vagy arcmaszk készítésénél víz helyett is alkalmazhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás