Barion Pixel

H√≠res lettem ūüôā – interj√ļm Nagy Zit√°n√°l, a Zizi kalandjai c√≠mŇĪ blog szerzŇĎj√©n√©l

2013.12.18.


Fantasztikus tal√°lm√°ny az internet, seg√≠t olyan embereket tal√°lni, akiknek hozz√°nk hasonl√≥ az √©rdeklŇĎd√©se, azt√°n ha szerencs√©nk van besz√©lgetni, m√©g tov√°bbi k√∂z√∂s r√©szleteket is tal√°lhatunk az √©let√ľnkben, √©s megint felfedezhetj√ľk, hogy milyen kicsi is a vil√°g.

Egy ilyen heur√©ka-√©lm√©ny volt felfedezni, hogy csod√°s vegetari√°nus receptjeit blogj√°n k√∂zz√©tevŇĎ Zita, alias Zizi (www.zizikalandjai.com) szint√©n a Szegedi √Člelmiszeripari FŇĎiskola padjait koptatta ugyanakkor, amikor √©n, b√°r szem√©lyesen a szegedi √©vek alatt egyszer sem tal√°lkoztunk.

Siker√ľlt azonban egym√°sra tal√°lnunk √©rdeklŇĎd√©s tekintet√©ben, √©s december elej√©n hirdett√ľnk is meg egy k√∂z√∂s nyerem√©nyj√°t√©kot. A nyerem√©nyj√°t√©k kapcs√°n pedig Zita k√©sz√≠tett velem egy interj√ļt, melyet most bem√°solok, aki nem ismer, tal√°n n√©h√°ny plusz inform√°ci√≥val lesz gazdagabb r√≥lam, az elveimrŇĎl, illetve mag√°r√≥l a DEJA VU Vil√°g megalakul√°s√°nak k√∂r√ľlm√©nyeirŇĎl.

Akit pedig érdekelnek a receptek és a csodás fotók, jó szívvel ajánlom Zita blogját:
www. zizikalandjai.com

√ćme teh√°t az interj√ļ velem:

N√©h√°ny √©ve m√°r nemcsak arra figyelek oda, hogy mit esz√ľnk, hanem arra is, hogy mivel t√°pl√°ljuk, √°poljuk a test√ľnket k√≠v√ľlrŇĎl. Fontosnak tartom a c√≠mke olvas√°st nemcsak az √©lelmiszerek eset√©ben, hanem a kozmetikumok eset√©ben is (igen, nem √©rt√ľnk minden egyes sz√≥t, de erre vannak hat√≥anyag elemzŇĎk, akiktŇĎl lehet tan√°csot k√©rni vagy akikn√©l lehet t√°j√©koz√≥dni egyes √∂sszetevŇĎkrŇĎl). Mostanra elŇĎnyben r√©szes√≠tem a nat√ļrkozmetikumokat, amelyeknek az √∂sszetevŇĎi ellenŇĎrz√∂tt gazd√°lkod√°sb√≥l ker√ľlnek ki √©s az olyan kozmetikai term√©keket k√©sz√≠tŇĎ v√°llalkoz√≥kat, akik sz√≠vvel-l√©lekkel mŇĪk√∂dtetik c√©g√ľket √©s hisznek abban, hogy az egyszerŇĪbb sokszor t√∂bb, valamint a minŇĎs√©gi term√©kek (amelyeket nyugodt sz√≠vvel aj√°nlanak a v√°s√°rl√≥knak) elŇĎ√°ll√≠t√°sa nem csak p√©nz k√©rd√©se.

Egy ilyen c√©g meg√°lmod√≥j√°val, l√©trehoz√≥j√°val, HegedŇĪs Eszterrel besz√©lgettem.

Mondanál néhány szót magadról?
V√©gzetts√©gemet tekintve √©lelmiszeripari m√©rn√∂k √©s k√∂zgazd√°sz vagyok, egy kereskedelmi multin√°l beszerzŇĎk√©nt dolgoztam √∂sszesen 12 √©vet. K√©t fiam van, 6 √©s 9 √©vesek. Ahogyan ez m√°r sok mindenkivel megesett az √©lete sor√°n, a gyerekeim sz√ľlet√©se alapjaiban v√°ltoztatta meg az √©letemet: √°thelyezŇĎdtek a priorit√°sok, elŇĎt√©rbe ker√ľlt a csal√°d, valamint az eg√©szs√©ges √©s k√∂rnyezetbar√°t √©let. Amikor sz√ľl√©s ut√°n visszamentem dolgozni, √ļgy √©reztem, az m√°r nem az √©n vil√°gom. Sok mindenben √ļgy √©reztem, ellent√©t fesz√ľl az √°ltalam meg√©lt √©s belsŇĎ meggyŇĎzŇĎd√©semm√© tett elvek √©s a munk√°m k√∂z√∂tt: nem tudok egyszerre hiteles lenni egy multin√°l, √©s k√∂zben sok ter√ľleten teljesen m√°s elveket k√©pviselni. Nem volt j√≥, hogy a gyerekeimet csak este egy-m√°sf√©l √≥r√°ra l√°tom, nem szerettem egy fogasker√©k lenni a nagy g√©pezetben, √©s nagyon nehezen tudtam kezelni a munkahelyi stresszt. Mivel a f√©rjem mindenben t√°mogatott akkor is, √°tgondolva a helyzet√ľnket √©s a lehetŇĎs√©geinket, felmondtam, √©s megalap√≠tottuk a DEJA VU Vil√°g-ot, √≠gy a szenved√©lyem egyben a munk√°m is lett.

Bemutatnád néhány szóban a Deja-Vu-t?
A DEJA-VU Vil√°g egy olyan web√°ruh√°z, melyben term√©szetes kozmetikumok √©s √∂koh√°ztart√°si kell√©kek kaphat√≥ak. Olyan term√©keket v√°logatok, amelyek seg√≠tenek megtal√°lni a visszautat a gy√∂kereinkhez, ahhoz a tud√°shoz, amit nagyany√°ink m√©g tudtak: hogy az egyszerŇĪbb sokszor t√∂bb. Term√©keket, melyeknek haszn√°lat√°val mind eg√©szs√©g√ľnket √≥vjuk, mind pedig k√∂rnyezet√ľnket. H√°rom fŇĎ kateg√≥ri√°val indultunk: pipere (nat√ļrkozmetikumok: szappanok, kr√©mek, term√©szetes n√∂v√©nyi vajak √©s hajfest√©kek), √∂koh√°ztart√°s (folttiszt√≠t√≥ s√≥, sz√≥dabikarb√≥na, mos√≥sz√≥da, ny√≠rfacukor) √©s aroma (ill√≥olajok, parf√ľmolajok, aromavizek, hordoz√≥olajok). A term√©kk√≠n√°lat folyamatosan bŇĎv√ľl, a v√°s√°rl√≥i visszajelz√©sek √©s ig√©nyek f√ľggv√©ny√©ben.

Mi a cégetek hitvallása?
Természetesen, igényesen, tudatosan.
Természetesen: csak olyan termékeket tudok nyugodt szívvel ajánlani, melyeket saját magam is használok, melyek környezet- és emberbarátok. Ez alapján válogatom, illetve részben saját magam gyártom termékkínálatom elemeit.
Ig√©nyesen: magas minŇĎs√©gi elv√°r√°sokat t√°masztok mind a term√©kek minŇĎs√©g√©vel, mind pedig az √°ltalunk ny√ļjtott szolg√°ltat√°sok √©s t√°j√©koztat√°s tekintet√©ben. Az elad√°s fontos, de nem kiz√°r√≥lagos c√©l. Szem√©lyes k√ľldet√©semnek tartom, hogy min√©l t√∂bb emberhez eljussanak az √°ltalam k√©pviselt elvek (√∂ko√©letm√≥d, sz√©ps√©g√°pol√°s, eg√©szs√©ges √©tkez√©s, tart√≥s√≠t√°s), √©s √∂r√ľl√∂k, ha tapasztalataimat min√©l t√∂bben hasznos√≠tj√°k. FelelŇĎss√©ggel tartozom az√©rt, hogy milyen p√©ld√°t ny√ļjtok a gyerekeimnek, √©s milyen vil√°got hagyok sz√°mukra √∂r√∂k√ľl.
Tudatosan: hiszem, hogy a sorok k√∂z√∂tt is kell olvasni, sajnos nem szabad mindent elhinni, amit t√°lalnak nek√ľnk. T√°j√©koz√≥djunk, olvassuk el az apr√≥ betŇĪket, a term√©kek √∂sszetevŇĎit, √©s v√°lasszunk tudatosan! A p√©nz√ľnk szavazat, nem mindegy, mire k√∂ltj√ľk. T√°mogassuk a kisv√°llalkoz√°sokat, a helyi v√°llalkoz√°sokat, √©p√≠ts√ľnk k√∂z√∂ss√©get, figyelj√ľnk oda egym√°sra!

Mi√©rt haszn√°ljunk nat√ļrkozmetikumokat?
Az elm√ļlt √©vtizedekben, √©vsz√°zadokban elhitett√©k vel√ľnk, hogy a sz√©ps√©g √©s a fiatals√°g k√∂vetendŇĎ p√©lda. Meg√∂regedni nem ‚Äútrendi‚ÄĚ. R√°szoktattak minket arra, hogy sz√©ps√©g√ľnket rengetegf√©le szerrel √°poljuk, √©s lehetŇĎleg azokkal, melyeket a rekl√°mokban l√°tunk. Mindenki gondoljon bele, hogy felkel√©s √©s lefekv√©s k√∂z√∂tt h√°ny term√©kkel tal√°lkozik a bŇĎre, kezdve a tiszt√°lkod√°st√≥l, az arc√°pol√°st√≥l a test√°pol√°son √°t a sminkekig √©s a hajfest√©kekig, a parf√ľm√∂krŇĎl ne is besz√©lj√ľnk. A mai sz√©ps√©g√°pol√°si ipar term√©keit hatalmas mennyis√©gben a legmodernebb technol√≥gi√°val √°ll√≠tj√°k elŇĎ, a tart√≥ss√°g √©s az egys√©gess√©g √©rdek√©ben a lehetŇĎ legt√∂bb olyan √∂sszetevŇĎt adva hozz√°, melyek f√©ny√©vekre vannak azokt√≥l a term√©szetes alapanyagokt√≥l, amiket a rekl√°mokban megmutatnak, vagy amiket a flakonon felt√ľntetnek (illetve a term√©szetes √∂sszetevŇĎk jellemzŇĎen az √∂sszetevŇĎsor legv√©g√©n, minim√°lis mennyis√©gben szerepelnek). Egy kommersz √ľzletben kaphat√≥ kozmetikum nagyon sok √∂sszetevŇĎbŇĎl √°ll, melyek t√∂bbs√©ge szintetikus, allergiz√°lhat, vagy esetleg m√°r bizony√≠tottan k√°ros hat√°ssal van az emberi szervezetre, m√©gis haszn√°lj√°k, mert √ľzletileg meg√©ri. Sajnos a nagy nevŇĪ m√°rk√°k sem jelentenek semmire garanci√°t, sŇĎt. P√°rhuzamot vonn√©k az √©lelmiszerekkel: ma m√°r v√°s√°rl√°s elŇĎtt olvassuk el a c√≠mk√©ket, √©s ha a term√©k nagyon sok √∂sszetevŇĎbŇĎl √°ll, ink√°bb hagyjuk a polcon. Sok bŇĎrprobl√©ma, √©rz√©kenys√©g kezelhetŇĎ, jav√≠that√≥, bizonyos esetekben elt√ľntethetŇĎ √∂nmag√°ban azzal, hogy lecser√©lj√ľk kozmetikumainkat eg√©szs√©gesebbekre. Javaslom mindenkinek, hogy ezen elvek alapj√°n n√©zze √°t a saj√°t kozmetikumait, tiszt√≠t√≥szereit, √©s tegye fel a k√©rd√©st: t√©nyleg sz√ľks√©gem van erre, vagy csak elhitett√©k velem?

Melyik a legn√©pszerŇĪbb term√©ketek?
A legn√©pszerŇĪbb term√©kem a xilit. Sz√©ps√©g√°pol√°si term√©kek k√∂z√ľl a legkedveltebbek: a bio hidrat√°l√≥ arckr√©m, a nat√ļr shea vaj √©s z extraszŇĪz k√≥kuszvaj, a F√∂ld sz√≠ve vajkever√©k, a pannonhalmi levendulaolaj √©s az ol√≠vaszappanok (Szirmok titka √©s Amazonas kincse). Az √∂koh√°ztart√°s kateg√≥ri√°ban pedig a Folttiszt√≠t√≥ s√≥ vezet.

Neked melyik a legkedvesebb terméked?

Neh√©z a v√°laszt√°s, mert mindegyik a sz√≠vemhez nŇĎtt. Ha t√∂bbet is lehet v√°lasztani, akkor a G√ľl baba kertje √©s a K√°v√©sz√ľnet fant√°zianevŇĪ szappanok, a mandarin-pacsuli illat√ļ shea vaj √©s a¬† most elk√©sz√ľlt parf√ľmolajok.

Milyen kedvezm√©nyekkel √©lhetnek a v√°s√°rl√≥k most az √ľnnepek k√∂zeledt√©vel?
Minden decemberben leadott megrendelés után garantált ajándék is jár!
Ajándékaink (rendelés leadás dátuma szerint):
– December 1-8.: Egy k√©zzel k√©sz√ľlt nat√ļrszappan a DEJA-VU Vil√°g k√≠n√°lat√°b√≥l. Hogy melyik, az legyen meglepet√©s!
– December 9-15.: 5 db kar√°csonyi aj√°nd√©kk√≠s√©rŇĎ k√°rtya
– December 16-20*.: Egy √ľveg 100%-os DEJA-VU Vil√°g ill√≥olaj. Hogy melyik? Az egyelŇĎre a mi titkunk‚Ķ
(*Utols√≥, kar√°csony elŇĎtt garant√°ltan kisz√°ll√≠t√°sra ker√ľlŇĎ rendel√©s lead√°si hat√°rideje: 2013. december 20.)

R√°ad√°s meglepet√©s√ľnk egy √©rt√©kes nyerem√©ny:
A www.dejavuvilag.hu web√°ruh√°zban 2013. december 1-20-ig, legal√°bb 10.000 Ft √©rt√©kben rendelŇĎk k√∂z√∂tt kisorsolunk egy 10.000 Ft √©rt√©kŇĪ elektromos ill√≥olaj p√°rologtat√≥t (aroma diff√ļzort).

Kapcsolódó bejegyzések

Természetes hajfestés információk Р(Tartalomjegyzék)

Természetes hajfestés információk Р(Tartalomjegyzék)

Ez a bejegyz√©s a blogon tal√°lhat√≥ valamennyi saj√°t √©s v√°s√°rl√≥i tapasztalatot tartalmazza, rendszerezve a term√©szetes hajfest√©s √©s haj√°pol√°s t√©m√°j√°ban. Rem√©lem, hasznosnak tal√°lod. A bejegyz√©s rendszeres idŇĎk√∂z√∂nk√©nt friss√ľl, ahogyan √ļj bejegyz√©sek ker√ľlnek fel a...

bŇĎvebben

0 hozzászólás

Egy hozz√°sz√≥l√°s elk√ľld√©se

Kos√°r

Hírlevél feliratkozás