Barion Pixel

Henna használata sokszor festett hajon, citromsavas hajpakolások után – Kriszta visszajelzése

Henna használata vegyileg festett hajon, citromsavas hajpakolások után
2018.07.30.

Kriszta az alábbiakat írta nekem, közzéteszem változatlanul, mindenki okulására.

Köszönöm a visszajelzést és a képeket, Kriszta!

“Már régóta készülök neked írni/ képeket küldeni a fantasztikus eredményemről a hennázással kapcsolatban.
Nem vagyok a szavak emberre. Gondolom a képek magukért beszélnek 🙂

Évekig festettem be a hajamat vegyi festékekkel.

Egyszer csak úgy döntöttem, hogy vége!

De mielőtt belevágtam volna, konzultálni szerettem volna két fodrásszal. Az egyik, akihez hónapok óta jártam, már nem is reagált viberen amikor időpontot kértem tőle. A másik fodrász úgy nézett rám mint egy szellemi fogyatékosra (egyetemet végeztem, fontos pozícióban dolgozom egy nagy cégnél), de egyáltalán nem érdekelt a reakciója.

Hozzáteszem, hogy előtte feketéből rézvörös hajam lett világosítással (peroxiddal) profi fodrásznál – úgy kértem.

Pár hónapig rézvörös hajam volt, nagyon dögös volt, mindenki mondta. Utána (kb. 4 hónap után) mokkabarna és rá egy adag melír.

Szóval kevesebb mint egy év alatt elég sok mindent kipróbáltam. Sajnos elkezdett hullani a hajam, most nem tudom pontosan miért (volt egy fogcisztám is amit tavaly nyáron eltávolították).

Tavaly nyár végén már durván megviselt hajam volt. Éreztem, hogy tennem kell valamit.

46 és fél évesen kb. 30% az össz haj, amúgy gyönyörű gesztenyebarna az eredeti hajszínem.

Sokat böngésztem a neten s amikor eldöntöttem, hogy mostantól csak HENNA s mivel be volt festve a hajam, elkezdtem a citromsavas hajpakolásokat, az utolsó két hónapban.

A citromsavas pakolást a szintetikus festékek eltávolítás végett használtam.

Hetente csak egyszer mostam meg a hajamat, de mosás előtt ezzel a hajpakolással kezdtem. Összekevertem a citromsavat, hajmaszkkal, vagy hajbalzsammal (ami éppen volt otthon), olivaolajjal és valódi mézzel. Ezt a masszát raktam a hajamra. Nagyon zsíros hajra! (zsirosodásra hajlamos a hajam).

Az elején nagyon szép volt a hajam tőle mert szerintem a citromsav eltávolította a szennyeződést.

Idővel egyre világosabb lett a hajam, mármint visszanyertem az eredeti hajszínemet, de nem mondanám, hogy 100%-ban, hanem úgy 75-80%-os eredményt értem el a vegyi festék eltávolítása tekintetében.

Pár alkalom után csak a haj vége lett szárazabb, de nem volt vészes. Szerintem az azért volt, mert ott több réteg szintetikus festék volt.

Szárítás után hajolajat használtam a hajvégekre (nekem a jojoba, mandulaolaj nem volt jó szárítás után a hajvégekre, viszont a hajamnak nem volt tartása tőle. Az arcomra viszont gyakran szoktam használni őket pakolásként. Arcpakolást készítek pl banánból, mézből és pár csepp mandula vagy jojoba olajból. Az eredmény: szuper!).

Három hónap után megrendeltem tőled a hennát és hennáztam a hajamat. Hát csodálatos volt a hajam tőle!

Nem voltak szavaim 🙂 Végre egészséges haj mint fiatal koromban!

Ezzel egy rituálét szeretnék hozni az életembe, de sajnos sosincs időm. Pörgős, dinamikus személyiség vagyok, sportolok is, de remélem, hogy időben be fogom iktatni az életembe a henna rituálét amikor csak magammal foglalkozom. Ez a tervem 🙂

Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Nagyon örülök, hogy az oldaladra találtam! GRATULÁLOK! December óta csak henna kerül a hajamra! S ez marad is! Ennél jobbat szerintem nem ismer az emberiség, nem létezhet!

Hozzáteszem, hogy a második fodrász akihez jelenleg is járok (egész családom hozzájár – 2 perce lakik tőlünk), mindig csodálkozik milyen egészséges, szép, dús és fényes a hajam 🙂

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás