Barion Pixel

Hajmosás növényi porokkal – kipróbáltam a mosódió port is!

Mosódió őrlemény, por 100g
2017.08.29.

Te jártál már úgy, hogy nem volt elég, hogy izzadsz mint egy versenyparipa, még a makacs fejvakarást sem bírod abbahagyni?

Nos, velem mostanában elég sokszor megtörtént. A nyári melegben azt vettem észre, hogy a fejbőröm jóval többet viszket és sokkal irritáltabb, mint a hűvösebb időben.

Természetes, hogy sokkal gyakrabban mosom ilyenkor a hajamat – gyakorlatilag naponta-, volt olyan nap, hogy még napközben is átöblítettem, a viszketés mégsem akart szűnni.

Arra gondoltam, hogy érdemes lenne váltani a hajmosószerben is. Úgysem árt egy kis tesztelés 🙂

Próbáltam már korábban a shikakai port (itt írtam a tapasztalatokról), most elhatároztam, hogy a mosódióval is teszek egy próbát.

A mosódió por a szárított mosódiók finom por állagúra őrölt változata. Természetes szaponintartalma segít a tisztításban. Mosásra, háziállatok szőrének tisztítására, tusfürdőként és hajmosásra egyaránt alkalmazható. 

Ha még nem találkoztál növényi hajmosószerrel, akkor el kell neked mondjam, hogy nagyon különös, szinte ordító a különbség a hagyományos, megszokott samponokhoz képest. Nehéz elhinni, hogy egy sárszerű  massza tisztává teszi a hajat, de a dolog, bármily hihetetlen is, működik.

A tasakot kibontva finom barnás színű, enyhe növényi illatú (engem szénára emlékezte) porral találkozol.

A feladat: ebből a porból pasztát kell készíteni a hajmosáshoz.

Nem túl bonyolult a dolog, forrásban lévő vízzel kell leönteni (óvatosan, csak apránként), hogy kb joghurtsűrűségű masszát kapj. A felhasznált növényi por mennyisége a haj hosszától függ, én körülbelül 3 evőkanálnyit forráztam le.

Amikor kellemesre hűlt, a normál samponhoz hasonlóan használtam.

Maga a hajmosás elég viccesen alakult. Úgy képzeld el, hogy egy sárpasztát kell minél jobban eldolgozni a fejemen, és mintha normál samponnal tenném, alaposan átdolgozni.

Tulajdonképpen nem bonyolult az eljárás, csak nagyon furcsa, mivel egyáltalán semmiben nem emlékeztet a hagyományos samponos hajmosásra.

Miután kicsit állni hagytam a hajon a cuccot, jól leöblítettem.

Ami nagyon érdekes volt a dologban, hogy egyáltalán nem habzott, ellenben összevissza fröcskölt a lemosásnál, a kád úgy nézett ki, mint egy sárfürdő színhelye. Arra vigyáztam, hogy a szemembe ne kerüljön, mert emlékeztem, hogy a shikakai rettenetesen csíp, ezt szerettem volna elkerülni, ezúttal sikerült.

A mosódiós mosás után lehetne almaecetes öblítést végezni, ezt én elhagytam, ettől egy egészen picit (még vizesen) zsírosnak éreztem a hajamat, de a megszáradás után ez az érzés eltűnt. A hajamnak száradás után is maradt egy kis enyhén szénára emlékeztető illata, ami furcsa, de nem kellemetlen.

A döbbenetes pedig, hogy a viszketés már egy mosás után elmúlt és a hajam selymes, puha és tiszta.

Most már több alkalommal mostam hajat a mosódióval, és nagyon megszerettem.

Előfordult már az is, hogy nem forrásban lévő vízzel, hanem csak kellemesen meleggel készítettem el a pasztát, ami így nem is paszta lett, hanem csak sárlé, de így is működött. (A kád kiöblítését sajnos sosem tudom megúszni, erre még nem találtam jó módszert – a fiam megdöbbenve kiáltott fel, miután bejött a fürdőbe: “Anya, ki mosta a cipőjét a kádban?”)

Ha kipróbálnád, itt vásárolhatsz nálunk mosódió port: Mosódió (Reetha) por

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben
Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Ez a bejegyzés a blogon található valamennyi saját és vásárlói tapasztalatot tartalmazza, rendszerezve a természetes hajfestés és hajápolás témájában. Remélem, hasznosnak találod. A bejegyzés rendszeres időközönként frissül, ahogyan új bejegyzések kerülnek fel a...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás