Barion Pixel

Hajfestés hennával és indigóval – fényképes visszajelzés

2014.09.05.

Ma egy annyira szuper, részletes és képekkel illusztrált visszajelzést kaptam Krisztától, hogy feltétlenül meg kell osszam azonnal veletek! Elnézést kérek azoktól, akiknek a hajfestés ezen módja nem ennyire izgalmas, de talán másoknak kifejezetten ez a bejegyzés lesz, ami meghozza a kedvüket hozzá 🙂

Hennás hajfestésről volt már visszajelzés korábban is, de ezúttal a henna és az indigó együttes alkalmazásáról, sőt, korábban már festett hajra történő alkalmazásának tapasztalatairól is lesz szó.

Gondolom, nem árulok el titkot azzal, ha elárulom, A DEJA VU világ természetes növényi hajfestékei megint jól vizsgáztak, de olvass tovább a részletekért!

innét pedig átadom a szót Krisztának!

“Íme hennás élményeim részletesen!

 Régóta festem a hajam vegyi festékekkel, de mindig nagyon gondosan ápoltam, mert egy-két kivétellel egész életemben hosszú volt és hullámos.

Évekkel ezelőtt megjelent bennem a henna gondolata, hogy véget vessek a mérgeknek a fejemen. De azt mondták le kell növesztenem, mert nem lehet a világosított, ezer éve festett hajamat hennázni. Letörik vagy be se fogja, foltos lesz és hasonlók.

De nem hagyott nyugodni. Elszántam magam, miután beszéltem egy barátnőmmel, aki tudtam, hogy hennával fest, de azt nem, hogy régen vegyi festékre kente rá és működött!

Elkezdtem utána olvasni és hennát keresni. Így találtam Hozzád és mondhatom nem bántam meg!

 A vegyi festékek miatt erősebben hullott a hajam, és viszketett a fejbőröm, a hajam minősége a széna felé hajlott 🙁  Rengeteg balzsamot használtam, de siralmas volt tapintásra így is.

henna_elott_hatul

Mivel kivétel nélkül mindenki pihenőt javasol az utolsó festés és a henna között, általában 3 hónapot, én is vártam. Hááát, ez volt a legnehezebb, mert igen látszott a sötét lenövés, de kitartottam.

henna_elott_felul

Bár nagyon sok hajam van, mégis kevés festékkel kezdtem a festést. Kicsit több kellett volna, könnyebben befedte volna. Viszont így is nagyon nehéz volt a “sár” a fejemen! 🙂

Az első recept:
100 g henna citromos meleg forralt vízzel, némi fahéj és szegfűszeg porral sűrűre keverve, jó pár órát állni hagyva.
35 g indigó, forralt langyos vízzel kikeverve sűrűre, az indigót azonnal hozzákevertem a már pár órája pihenő hennához. 

A hennát nehezebb volt simára keverni, de végül fapálcával (fagyizásból maradt) sikerült. Porcelán edényt használtam, nem fogta meg.
A hajam frissen mostam és hagytam napon megszáradni.

Behajoltam a kádba és kesztyűvel a kezemen nagy bátran neki álltam bepamacsolni a fejem. Nos, ez rossz ötlet volt, nem láttam semmit és rengeteg hajam lévén, nem tudtam mindenhol egyenletesen “besarazni”. Végül a fél család irányított hol látszik még, hova kell. Aztán a fejemre tekertem az egész kupacot és erre gumis “dauer”sapkát vettem.  Mivel elég tejfölszerű lett a massza, alig kent össze és nem folyt a nyakamba.

henna_indigos_fej

3 óra várakozás következett, amit a végén némi melegítéssel vegyítettem. Beültem a búra alá ha kihűlt a fejem. Sapkával együtt.  Elérkezett a pillanat, lemosás! Bevallom nagyon súlyos volt a hennás fejem, húzta a hajam és a nyakam, vártam a szabadulást! 🙂  Nehéz volt lemosni, de azért nem ügy. Először behajoltam csak, de aztán bemásztam a kádba és alaposan kimostam a masszát a fejemből. Nem fogott meg semmit, se a kádat, se az edényt, se a  sapkát véglegesen, kivéve az egyik ujjamat. Viccesnek minősítettem, kb. 3-4 nap alatt kikopott a barnás-narancsos szín. A hajam viszont ragyogó lett, nagyon tetszett a szín mindenkinek. Az állaga vizesen még szalmás, hiszen nagyon kizsarolt, de szárazon csodás.
Viszont a lenövés sokkal sötétebb volt, mint a festett rész. Az alsó festett rész hamar kopni is kezdett, így még világosabb lett. (Lehet, hogy kevés volt a festék vagy túl rossz állapotú a hajam…)

henna_indigo_elso_festes

 Ezért újra festettem két hét múlva, hiszen hennát akár naponta használhatnék.

Most az optimalizálás volt a cél, ezért több indigót használtam. 70 g henna és 30 g indigó volt az arány. A már hennázott hajat tényleg jobban befogja a keverék.

Most a hennát este készítettem el, éjszaka állt és másnap kevertem az indigóval, így lett rákenve. A tükör előtt állva kentem ecsettel, mint a hagyományos festéket csak hosszabban, nem csak a “lenövésre”, hogy könnyebb legyen a végeket bekenni, mivel hosszú hajat kellett befedni. Aztán turbán és 3 óra megint.

Gyönyörű egyszínű lett, nem látszik a régi lenövés, sem a kopott vég. Igaz kissé sötétebb lett, inkább barnás, mint vörös, de nagyon szép, főleg fényben.

henna_indigo_masodik_festes

A napokban nem süt a nap, így nem tudok ilyen képet készíteni, de még így is látszik, hogy változott a szín. Az állaga ismét sokat javult és érdekes módon sokkal hullámosabb, mint régen. Vagyis pont olyan hullámos lett, mint régen, “fiatal koromban” 🙂

Én nagyon megszerettem az illatát, mindig azt mondja a számomra, hogy megint tettem valamit az egészségemért, a környezetem egészségéért, tanítottam valamit a gyerekeimnek.  Elégedett vagyok!

A henna minősége kiváló, a kiszolgálás és a hozzáállás a Deja Vu-nél első osztályú, már ajánlottam a hennás barátnőmnek is. A csomag tartalmazott egy több oldalas leírást a hennás hajfestésről, aminek nagyon örültem és kesztyűt is! 

Éppen olyan jó tapasztalataim vannak, mint az arckrémmel. Napról-napra szebb a bőröm és egészségesebb. El nem cserélném semmire!

Viszont annyira látványos a bőröm javulása, hogy már többen rákérdeztek mit használok!

 Összegezve sokkal könnyebb volt hennával festeni, mint vártam, igaz sűrűbbre kevertem a masszát, mint talán szokásos. Nem kentem össze csak a törülközőt és az egyik ujjam. A törülközőből viszont ha rögtön kimosod, kijön a henna teljesen. 

Remélem segíthettem a tapasztalataimmal!

Sajnálom, hogy nem süt ki a nap és az új színről nem tudok jobb képet készíteni. Az első képen viszont jól látszik milyen fényes hajkorona a jutalom! 

Üdvözlettel:

                       Kriszta”

Kriszta, nagyon köszönöm, hogy megírtad, nekem is, másoknak is biztosan nagyon hasznos lesz!! Írj te is bátran, ha van már tapasztalatod!

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás