Barion Pixel

Hajápolás mérgek nélkül: Esszencia natúr samponok és hajbalzsamok

Esszencia rozmaring-levendula termékek
2015.02.16.

Webáruházunk választéka új termékekkel bővült, Esszencia samponokkal és balzsamokkal, melyek kizárólag jótékony hatású összetevőkből készülnek. Külön öröm számomra, hogy a termékek magyar gyártótól származnak, így hazai vállalkozót támogatunk megvásárlásukkal.

Hadd mutassam be kicsit mélyebben a termékeket! Gyártójukkal, Szalafainé Herczeg Gabriellával beszélgettem.

Kérlek, mutassátok be néhány szóban magatokat! Hogyan jött az ötlet, hogy épp natúr hajápolási termékek gyártásával foglalkozzatok?

Kis családi vállalkozás vagyunk. Több éve használok természetes és vegyszermentes alternatívákat a szépségápolásban. Sokáig mosódió főzettel mostuk a hajunkat, ám amikor a gyerekeim elkezdtek úszni járni, szükség volt valami olyan termékre, amit magukkal vihetnek az uszodába is. Ekkor kezdtem el kísérletezni a samponokkal. Innét indultunk.

A magyar piacon már több natúr kozmetikumokat gyártó és forgalmazó cég, webáruház van. Termékkínálataikban rengeteg jó minőségű szappan, testápolási szer, arc- és bőrápolási termék szerepel. Kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb minőségű termékek közül, csak az ízlésünk és a pénztárcánk szab határt.

De hajápolási termékek nincsenek, pláne nem található meg minden egyszerre, ami kellhet, pl. sampon+balzsam+zselé, stb. Ha drogériában akarunk természetes, vegyszermentes hajsampont vásárolni, igencsak nehéz dolgunk van. A mi termékeink nem tartalmaznak káros összetevőket, úgy mint SLS/SLES/ALS/Szilikon/Szulfát/DEA/Paraffin, mesterséges szín és illatanyagokat.

Kérlek, mutassátok be az általatok készített hajápolási termékeket! Hogyan találjátok ki, hogy milyen termékeket fejlesszetek?

Jelenleg natúr sampon, balzsam, zselé és hajolaj van a termékpalettánkon. Ezek közül a DEJA VU világ webáruházban a samponokkal és balzsamokkal indulunk, és a vevői visszajelzéseknek megfelelően fogjuk a választékot bővíteni.

A vásárlók visszajelzései alapján fejlesztjük a termékeinket tovább, az adott kereteken belül. A vásárlók igényei alapján találjuk ki, hogy milyen termékek kikísérletezésének álljunk neki.

Valamennyi termékünk engedélyezett és bevizsgált. A biztonsági értékelések elkészítését és a gyártás felügyeletét szakember végzi a hatályos kozmetikai termékekről szóló rendelet rendelkezései szerint, ehhez speciális végzettség szükséges. Nálunk a kolléganő a pécsi tudományegyetemen végzett több éves gyógyszeripari gyakorlattal a háta mögött készítette el a termékeink biztonsági jelentéseit. A kozmetikai termékek fizikai, kémiai előírásoknak való megfelelését pedig a NAT által akkreditált független vizsgálólaboratórium eredményei támasztják alá. A termékeket az MSZ EN ISO 22716:2008 szabvány előírásai szerint – Kozmetikumok Helyes Gyártási Gyakorlata (GMP) – gyártjuk.

Miből készítitek termékeiteket? Miben mások ezek, mint  a kereskedelemben kapható termékek?

A samponok alapanyaga egy növényi olajokból főzött sampon alap, amit vitaminokkal, illóolajokkal dúsítunk. A hidegen sajtolt olajok zömét igyekszünk magyar termelőktől, magyar növényekből beszerezni. Termékeink illatát 100%-os tisztaságú, kiváló minőségű illóolajok adják. Tartósítószerként és a termékek megfelelő állagának eléréséhez kizárólag a natúrkozmetikumok gyártásánál is engedélyezett adalékokat használunk.

Minden termékünk közös jellemzője, hogy:

– növényi eredetű, természetes összetevőket tartalmaznak, melyek táplálják a hajat, hajhagymákat,
– vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok,
– bőrnyugtató, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, természetes baktérium-, gomba-, és vírusölő hatásuk van a benne lévő illóolajoknak köszönhetően,
– szilikon, szulfát,  SLS/ALS,  mesterséges szín és mesterséges illatanyag mentesek.

Van-e különbség a hajunk állapotában, ha ezeket a termékeket használjuk a boltban kapható termékek helyett?

Már az első használatkor észrevehető, hogy a haj selymesebb puhább lesz. Folyamatos használattal helyreáll a fejbőr faggyútermelése és így megszűnnek a fejbőr problémái, pl. a viszketés. Az ekcémás tünetek is azonnal mérséklődnek.

Miért kerülnek olyan sokba ezek a natúr termékek? Miért éri meg a fogyasztónak MÉGIS ezeket választania?

A minőségi alapanyagok drágák. A hidegen sajtolt olajok, a 100%-os illóolajok a drága alapanyagok közé tartoznak. Még a 100%-os, tiszta illóolajok között is óriási különbségek vannak. Mi jelenleg váltunk beszállítót, mert drágább, de jobb minőségű illóolajokra cseréljük le a már eddig is használt 100%-os illóolajainkat.

Ha hosszabb távon, a minőséget választjuk az olcsóság helyett, az mindig megéri.

A termékek adatlapját az alábbi linken tekintheted meg: Természetes samponok és balzsamok

Kapcsolódó bejegyzések

Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Ez a bejegyzés a blogon található valamennyi saját és vásárlói tapasztalatot tartalmazza, rendszerezve a természetes hajfestés és hajápolás témájában. Remélem, hasznosnak találod. A bejegyzés rendszeres időközönként frissül, ahogyan új bejegyzések kerülnek fel a...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás