Barion Pixel

Gondolataim a karácsony kapcsán – 2.

2016.12.05.

Néhány dolog, ami ugyan apróságnak tűnik, de mégis fontos a karácsony igazi lényegének megéléséhez.

Sokszor úgy érezzük, nekünk nagyon nehéz. De mindig lehet találni olyat, akinek még nálunk is nehezebb.

Ilyenkor is érdemes körülnézni, saját magunkon is segítünk, ha másnak segítünk.

Hoztam néhány ötletet:

1. Karácsonyi segítség, cipősdoboz akció, karitász:

Háztartásunkban rengeteg olyan holmi van, amire már nincs szükségünk, de másnak örömet szerezhetünk vele. Rengeteg jótékonysági kezdeményezés van ilyenkor karácsony előtt, ha tehetjük, vigyük el megunt, kinőtt, nem használt tárgyainkat a segélyszolgálatokhoz, jótékonysági szervezetekhez, hogy azoknak is emberhez méltó karácsonyuk lehessen, akik nem olyan szerencsések, mint mi.

2. Hátrányos helyzetben lévők által készített karácsonyi ajándékok:

vannak olyan honlapok, ahol hátrányos helyzetű, vagy mélyszegénységben élő emberek által készített ajándékokat lehet venni, ezzel is segítve az ő megélhetésüket. Szívből ajánlom például az Igazgyöngy alapítvány Szuno webboltját: http://igazgyongy-alapitvany.hu/shop/

3. Postai üdvözlőlapok:

manapság már egyre ritkábban írunk vagy kapunk képeslapot, pedig mennyire más képeslapot kapni, mint egy kapkodó sms szenteste!

Ha teheted, küldj azoknak igazi képeslapot, akiknek szívesen szereznél ezzel örömöt. Idős rokonok, messze élő ismerősök nagyon örülnek egy ilyen gesztusnak. Mi egyik évben sem felejtjük el a gyerekeink doktornénijének elküldeni a karácsonyi lapot, megköszönve ezzel, hogy egész évben vigyázza a csemeték egészségét.

Ugye, milyen kevés, és mégis milyen sokat tud adni?

Kapcsolódó bejegyzések

A világ legfinomabb gyümölcskenyere

A világ legfinomabb gyümölcskenyere

Ezer éve, még amikor a Tesco központban dolgoztam, volt nekem egy kolléganőm, aki egyszer karácsony előtt behozott egy rúd gyümölcskenyeret, amit azóta sem felejtek el. Abszolút anti-reform, porcukorba forgatva, tele őrületesen kalóriadús finomsággal: kandírozott,...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás