Barion Pixel

Főzzünk egészségesen! – reteklevél krémleves

2013.05.25.


Ha retket veszünk (vagy termesztünk), érdemes megtartani a zöldjét is, nagyon finom és egészséges krémleves készíthető belőle pár perc alatt!

Hozzávalók:
kb 2 ek kókuszolaj vagy egyéb növényi olaj
egy csokor retek levele apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 szem krumpli (elhagyható)
kb 1 dl (növényi) tejszín
ízlés szerint só

Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát és reteklevelet. Amikor jól összeesett a levél, felöntjük vízzel, majd beletesszük a megpucolt, darabolt krumplit. Ha a krumpli megfőtt, összeturmixoljuk. (Növényi) tejszínnel krémesebbé tehető.
A tányérban tökmagolajjal, borssal ízesítjük, de tehető bele apró kockákra vágott retek, olajos magok (tökmag, napraforgómag) vagy főtt tojás is.

Kapcsolódó bejegyzések

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Valódi kincs lesz a konyhádban, ezt garantálom. Már több éve, hogy a Chili és Vanília blogon olvastam az alapreceptet. Abban az évben sikerült jó áron hozzájutnom 10 szál valódi vaníliarúdhoz, és elkészítettem. Az esszencia azóta kitart, és mivel újratölthető és újra...

bővebben
Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Frissítő, különleges tavaszi üdítő: bodzavirágos tejital

Éljen a bodzaszezon! Hoztam nektek egy különleges receptet. Első hallásra furcsának tűnik, de nagyon finom, érdemes kipróbálni! Növényi tejből is készíthető. Hozzávalók: 4 frissen szedett bodzavirágzat (lehetőleg por- és szmogmentes helyről) 1/2 liter friss (növényi)...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás