Tudtad ezeket a tényeket a cékláról?
– élénk színét egy bizonyos betacyanin nevű vegyületnek köszönheti, melyet rendkívül erős antioxidánsként tartanak számon.
– rendkívül erős vérképző hatású, mivel serkenti a vörösvértestek képződését, és a benne található vasat nagyon jól tudja szervezetünk hasznosítani
– leve kitűnő májtisztító (sárgarépalével kombinálva még jobb)
– kiváló kálium, kalcium, vas, szilícium és magnéziumforrás
– a benne található betain normalizálja a gyomorsav-szekréciót és támogatja a máj működését.
– vitamin- és mikroelem tartalmánál fogva kiváló hatású a haj, a körmök és az idegrendszer számára
– céklalé-kúra hatására a kemoterápiával kezelt betegek állapota is javulhat
– frissen készített céklalé alkalmas a különféle fertőző betegségek – nátha vagy influenza – megelőzésére is.
A cékla szezonja még tart. Most készíts ízletes és egészséges cékla alapú gyümölcsitalt!
Íme, a recept!
Hozzávalók 1-2 adaghoz (a hozzávalók méretétől függően):
1 fej nyers cékla, pucolva, darabolva
1 nagy sárgarépa
2 szál zeller
1 narancs leve
egy kis szelet gyömbér
Elkészítés:
A fentieket nagy teljesítményű turmixgépben mixeld össze. Sűrű, laktató és egészséges italt kapsz végeredményül.
Ha gyümölcscentrifugán nyomod át, akkor kevésbé lesz sűrű, de ha bírod, érdemesebb a rostokkal együtt fogyasztani.
0 hozzászólás