Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   info@dejavuvilag.hu06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

Valódi kincs lesz a konyhádban, ezt garantálom.

Már több éve, hogy a Chili és Vanília blogon olvastam az alapreceptet.

Abban az évben sikerült jó áron hozzájutnom 10 szál valódi vaníliarúdhoz, és elkészítettem. Az esszencia azóta kitart, és mivel újratölthető és újra pótolható, gyakorlatilag a végtelenségig elég lesz.

Egy teáskanálnyi ebből a borostyánszínű csodás folyadékból egy hüvelynyi vaníliát helyettesít. Ajándéknak is tökéletes!

Leírhatatlanul finom illatot és aromát kölcsönöz a vaníliás ételeknek, süteményeknek.

És persze nem utolsó szempont, hogy csak és kizárólag VALÓDI vanília, nem pedig vanillin.

Az alkoholtartalom a sütés során eltávozik, csak az íz marad.

És most, hogy ennyit csigáztalak, mutatom a receptet:

Hozzávalók:

egy üveg jó minőségű vodka
az ideális mennyiség a fenti folyadékhoz 10 egész hüvely vanília lenne, de 4-5 hüvelynyi már megteszi.

(Megjegyzésem: minél több vaníliával készül és minél tovább áll, annál finomabb. Az enyém a fotón már legalább három éves.)

Elkészítés:

A vaníliát felhasítva beteszem a vodkás üvegbe és 3-4 hétig sötét száraz helyen tárolom.

Az első hét után néhány naponta felrázom.

Gyönyörű mély borostyán színű lesz és illatos.

Így önmagában nem jóízű de a sütiknek, krémeknek elképesztően intenzív vanília íze lesz.

Ahogy fogy, az alkohol és a vanília is folyamatosan utántölthető.

Karácsonyig még elkészül! 

 

One Response to Vanília esszencia, vaníliakivonat készítése házilag

  1. Pingback: Gasztroajándékok saját kezűleg - DEJA VU Világ

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás