Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   [email protected]06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Szabadulj meg a decemberi, ajándékok utáni rohamtól!

Mit tegyünk, hogy mi is újra élvezni tudjuk a karácsonyt? 2. rész

Az előző bejegyzésben arról meséltem, hogy hogyan változott meg a hozzáállásom a karácsonyhoz és a decemberi előkészületekhez, hogy hogyan váltam a zaklatott és hullafáradt anyukából végre ismét vidámmá és kipihentté Szenteste is, aki önfeledten képes együtt élvezni a karácsonyt a gyerekeivel.

Az előző cikkben már elkezdtem taglalni az ajándékok témakörét.

Persze nem ez a legfontosabb az adventi időszakban, de a gyerekek számára az ünnepi áhítat mellett az ajándékozás teszi a karácsonyt örömtelivé, színessé és a legizgalmasabb ünneppé az évben!

 

Valljuk be, mi is néha csak azért tudjuk túlélni a rengeteg munka és feladat közepette a decembert,…

 

…mert elképzeljük a gyerekek boldog arcát, amikor meglátják majd a karácsonyfát és kibontják az ajándékaikat. Ám az ajándékozás a szeretet, barátság, hála és kedvesség kézzel fogható megnyilvánulása és a nagy, ajándékok utáni hajszában se feledjük, hogy az egyetlen célja az őszinte örömszerzés kellene, hogy legyen!

 

karácsonyi ajándék

A gyerekek boldogsága feledteti velünk a sok munkát és fáradságot karácsonykor!

 

Apropó, hajsza és roham az üzletekben, decemberben.

 

Arról meséltem a múltkor, hogy én egész évben gyűjtöm az ajándékokat karácsonyra. Nemcsak rengeteg pénzt spórolok azzal, hogy nem az utolsó pillanatban szerzek be mindent, de egy csomó idegeskedéstől is megkímélem magam. Ha év közben hallok egy „sóhajt”, akkor egyből rákeresek a neten és megkeresem a legolcsóbb ajánlatot.

 

Mivel nem „főműsoridőben” kutakodok, tuti, hogy találok valahol akciósan a vágyott termékből.

 

Persze ezután, ha újra hallom, hogy de jó lenne ez, meg ez, főleg ahogy közeledünk a karácsonyhoz, mindig mondom, hogy hát nem biztos, hogy a Jézuskának sikerül beszerezni, pedig már régen ott lapul a szekrényben. Persze közben szólni kell a rokonoknak is, hogy hátha őket is nyüstöli a csemete, hogy mit szeretne és esetleg megveszik neki, akkor aztán nézhetünk karácsonykor, hogy hogyan tudnák kicseréltetni a dupla ajándékot.

 

Mi ezt úgy küszöböltük ki, hogy sokszor én rendelek a rokonok helyett is,

 

…keresek egy jó akciót és utánvéttel egyenesen hozzájuk viszik ki a terméket. Mindenkinek kényelmes helyzet, mert nekik nem kell azon agyalniuk, hogy mit vegyenek, ki sem kell mozdulniuk a lakásból, mi pedig biztosak lehetünk benne, hogy olyan ajándékot kap gyermekünk, aminek tényleg örülni fog és amire tényleg szüksége van, nem a huszonnyolcadik világítós plüssmajmot.

ajándékok karácsonyra

Mindig nagy kérdés, hogy mit vegyünk karácsonyra

 

Az év közbeni vásárlásnak van azonban egy hátulütője.

 

Mi van, ha a karácsony közeledtével a gyermeknek megváltozik az ízlése vagy már más lesz a legáhítottabb ajándék?

Erre mi úgy tudunk felkészülni, hogy ilyenkor adjuk a tippeket a nagynéniknek, nagybácsiknak, sőt, ha szükséges, ismét munkába áll a „megveszem helyetted” gépezet.

Persze ne gondoljátok, hogy a mi gyerekeink millió ajándékot kapnak. Két nagyobb ajándék, és pár kisebb, összesen talán 5-6, de ebből csak egy lehet kicsit magasabb értékű, a többi inkább mókás kedvesség. Aztán ha megvan a fő ajándék, akkor gyorsan megírjuk a levelet a Jézuskának, nehogy előálljon valamilyen új ötlettel a csemete 😀

A legkisebbnél azt is bevetettük, hogy rögzítjük a tv-ben a kedvenc meséit, és a reklámokat mindig letekerjük, hogy ne is lássa azt a sok gagyi hülyeséget, amivel a gyerekek fejét próbálják tömni.

 

Már említettem azt is, hogy egy évben milyen lehetőségek vannak, hogy előre vásároljunk ajándékokat.

 

Most nem ismételném önmagam, viszont nagyon fontos megemlítenünk a külföldi oldalakról való rendelést. Sokan megjárták már azzal, hogy azt gondolták, hogy ha másfél-két hónappal korábban rendelnek az elég ahhoz, hogy ajándék legyen a fa alatt.

 

Lehet, hogy sikerül, de mi van, ha mégsem?

 

Akkor hogyan magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy a Jézuska majd csak januárban hozza az ajándékokat?

De a nagyobb gyerekek esetében is csalódást okozhat, hogy ha csak egy „kupont” kapnak, amiben leírjuk, hogy ezt meg ezt kapod, de nem most…

Vagy az utolsó pillanatban még rohanhatunk, hogy méregdrágán vegyünk valami pót-ajándékot, aminek sem mi, sem az ajándékozott nem tud felhőtlenül örülni.

Így ha külföldi oldalakon vásárolunk, akkor számítsunk rá legalább 3 és fél, 4 hónapot! Ha hamarabb megérkezik, szuper! Persze a legjobb az lenne, ha hazai webáruházakban vásárolnánk, és a hazai vállalkozókat segítenénk.

Persze nem mindegy, hogy mikor. Magyarországon is egyre szélesebb körben terjedt el az elmúlt években a november végi „fekete péntek”, a karácsonyi roham első felvonása, amikor egyre több üzlet hirdet nagyobb leárazást erre az időre.

Black Friday akció

Vigyázzunk a Black Friday akciókkal! Sokszor csak késve érkezik meg a vásárolt termék!

 

Vigyázzunk ezekkel a “Black Friday” akciókkal is!

 

Nagy kaland a netes vadászat ilyenkor, mint például most pénteken, november 25-én, még az ébresztőórát is beállítjuk, hogy korán keljünk és elsők legyünk!, Igazán jó érzés, ha sikerül kifogni valamilyen szuper akciót, az ember nagyon fel tud dobóni ilyenkor, nem? Aztán jön a feketeleves….várunk, és csak várunk…és semmi.

Ilyenkor ugyanis annyian rendelnek, hogy korántsem biztos, hogy a mi rendelésünk megérkezik-e időben!

Sőt azon is aggódhatunk, hogy egyáltalán ideér-e és nem mondják vissza az utolsó pillanatban, mert kiderül, hogy még sincs az a termék raktáron.

Mi tavaly futottunk bele ebbe, és nem kívánom senkinek azt az idegeskedést, amit egészen december 20-ig át kellett élnünk, mert csak akkor érkeztek meg az ajándékok, amik ráadásul az est mondhatni főszereplői voltak.

 

Mi szerencsések voltunk, de többen nem voltak azok, sok negatív történetet hallottunk utána.

 

Szóval bármilyen csábítóak a Black Friday akciók, én már nem mernék karácsonyra rendelni, csak maximum egy márciusi szülinapra.

De nem jobb a helyzet egy-egy vaterás rendeléssel sem! Nem indulhatunk ki magunkból, arra gondolva, hogy ha kifizetem az összeget, akkor az eladó másnap postázza a terméket.

Előfordulhat az is, hogy az eladó nem válaszol. Akár egy hétig sem. Mi tűkön ülünk, mikor végre összejön a kommunikáció. Mindent megígér, aztán mégsem jut el a postára, mert beteg a gyerek, a kutya, a macska, bezárt a posta az orra előtt stb.

Ebben az esetben is jó, ha sokkal több időt szánunk a vásárlásra, ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Válasszunk inkább kisebb, megbízhatóbb, magyar webáruházak ajánlataiból, akik garantálják, hogy időben megérkezik az ajándékunk!

(Vásárolj mondjuk a DEJA-VU világ webáruházból, katt ide: karácsonyi ajánlatok)

 

ajándék csomagolás karácsonykor

A karácsonyi ajándékok csomagolását is lehet egyszerűbben csinálni!

 

Az ajándékok becsomagolásával sem várok az utolsó percig.

 

Hányszor volt már, hogy a végkimerültség határán, december 23-án este, miután a gyerekek lefeküdtek – és persze aznap richtig nem akartak elaludni – még ajándékokat csomagoltam, a papír szakadt, a cellux mindenhová ragadt csak a csomagra nem, a szalagok összekuszálódtak és meg elfojtott hangon átkozódtam, hogy utálom ezt az egészet, karácsony?

Hah, mégis kinek kell, ki találta egyáltalán ki??

 

Így most már amint beszerzem a csomagolópapírt, neki is állok a csomagolásnak. APRÁNKÉNT.

 

Közben a már említett módon ujjongok az ajándékok láttán, így minden napra jut egy kis öröm és karácsonyi hangulat.

Feljegyzem egy füzetbe, hogy kinek az ajándékát hová tettem és milyen a csomagolás, mert ilyenkor még nem teszek rá névkártyákat. Ha esetleg a nagyobb fiúk körbenéznének…

Decemberben így már egyáltalán nem is gondolok nemhogy ajándékvásárlásra, de magukra az ajándékokra sem. Van is néha meglepetés a számomra is, főleg, mikor egyik évben elveszett a füzetem 😀 Próbáltátok már kitalálni, hogy mi van egy dobozban, csak tapogatva? Akkor nem kell részletezném. Azóta kincsként őrzöm a listát, és ha nem vagyok túl lusta, a gépben is elmentem.

Igyekszem úgy pakolni a csomagokat, hogy a papír ne gyűrődjön vagy szakadjon el.

Sokszor teszem őket kartondobozba, akár a szekrény tetejére, mert így nem tűnik olyan csábítónak, hogy beleszaglásszanak az előbb említett “kémjelöltek”, és könnyebb is hurcolkodni, mikor a csengettyű hangja előtt hiperszupergyorsan kell az ajándékokat becsempészni a fa alá, illetve már kifejezetten abba a dobozba pakolok, amit viszünk magunkkal rokonlátogatáshoz.

Jut eszembe: nagy változás volt az is, amikor leredukáltuk a megajándékozandók körét, és már nem adunk ajándékot mindenkinek, akinek korábban.

 

karácsonyi ajándék

De kinek adjak ajándékot?

 

Nem, nem kell mindenkinek ajándékot adnunk, csak azért, mert „így szokás”.

 

Ha valakit alig ismerek, vagy annyira ritkán találkozunk (és el előfordulhat családtagokkal is), hogy nem is tudom, hogy mit szeret, mi érdekli, nem lehetek annyira elbizakodott, hogy azt gondolnám, hogy ki tudom találni, hogy mire vágyik. A végén meg véletlenül olyan dolgot veszek, aminek ÉN örülnék…

 

Vagy jön a gondolat: csak egy kis apróság! Valami kézzel készült! Vagy egy kis gasztroajándék, annak mindenki örül, nem?

 

Hát nem. Lehet, hogy amit én szívvel, lélekkel készítettem, az neki egyszerűen csak egy porfogó. Persze, abban a pillanatban lehet, hogy örömet is okoz, hogy gondoltam rá, de azért vagy megy a kukába vagy ami még rosszabb, lelkiismeret furdalásból megtartja, mert nem meri kidobni és csak gyűlik, gyűlik a sok kacat a lakásban. Ezt a gondolatot főleg a “konmarisok” érthetik igazán…

gasztroajandék

Azt gondolnánk, hogy ilyen házi finomságnak senki nem tud ellenállni! Pedig van, akinél csak megromlana a polcon, hiába készítettük szívünket, lelkünket belerakva! Válogassuk meg, hogy kinek adunk gasztroajándékot!

A gasztoajándékok pedig?

Nem mindenki örül neki, mert vagy nem szereti azt a valamit, az is lehet, hogy allergiás rá vagy nincs bizodalma megkóstolni az akár gyönyörűséges bonbonjaidat vagy a mézes diódat. Nincs annál rosszabb, mikor egy látogatáskor felfedezed az ajándékodat porosodni a spájzban, és már látszik rajta, hogy megromlott. Szóval mi jelentősen leszűkítettük a megajándékozandók körét a családban is és nincs sértődés belőle. Együtt vagyunk karácsony másnapján vagy harmadnapján, az együtt töltött idő az ajándék mindenki számára.

Persze ha van a családtagok vagy ismerősök között, akiről tudjuk, hogy értékeli ezeket a gesztusokat,

…akkor nekik kifejezetten nagy öröm ilyen kézzel készített ajándékokat adni! És a lehetséges kézműves és gasztroajándékok tárháza szinte kimeríthetetlen!

Ha csak az ehető dolgokat nézzük: házi sajtok, chutneyk és lekvárok, bonbonok, likőrök, mézes aszalványok, kandírozott finomságok, fűszer- és teakeverékek stb.

Egyszerűbben elkészíthetők, mint gondolnátok!

gasztroajándék

Egy finom házi pesto karácsonyra?

A következő bejegyzésben pedig megosztok veletek itt a DEJA VU Világ blogján egy listát, hogy melyik gasztroajándékot mikor érdemes elkészíteni, mit lehet előre megcsinálni, minek van szüksége arra, hogy érlelődjön és mit jó, ha a végére hagyunk.

Hamarosan pedig érkeznek karácsonyi menütervező tippek!

Írta: Stee – nagybetuselet.cafeblog.hu

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Időben szólunk:

AUGUSZTUS 1-11-IG NYARALUNK!


A FENTI DÁTUM ALATT A VEVŐSZOLGÁLAT NEM ELÉRHETŐ
ÉS A KISZÁLLÍTÁS IS SZÜNETEL.

Ezen időszak alatt leadott rendelések kiszállítása
az augusztus 12-i héten történik.

Kérlek, ha sürgős rendelésed van, rendelj előbb!

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás