Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   info@dejavuvilag.hu06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Sütőtökös brownie (tej, tojás- és gluténmentesen)

Ajándékba kaptam egy nagy darab sütőtököt. Megsütöttem. Rémesen pocsék tökíze volt, abszolút nem volt édes.

A sült tök agyon-mézezésének nem vagyok híve, kidobni nem akartam, így született az alábbi süteményötlet.

Sajnos, pontos mennyiségeket nem tudok mondani, de megpróbálom nagyjából rekonstruálni a hozzávalókat. Saját magamhoz híven amit csak találtam otthon, mindent beledobáltam 🙂

Furcsa módon a “normál” fél órányi sütés, ami a hagyományos süteményeknek elég, neki nem volt neki elegendő, még simán rezgett a tészta. Azt gyanítom, hogy a sütőtök arányaiban több lisztet igényelt volna, de ez a tésztakeveréskor nem jutott eszembe.

Egy óra sütés után azonban finom, krémes, pudingszerű állagú lett a belseje, nekem nagyon ízlett.

Próbáld ki te is,és írd meg a tapasztalataidat!

Hozzávalók:

  • 3 kisebb szelet sült tök a héja nélkül, villával összetörve
  • édesítés ízlés szerint, én körülbelül 5-6 evőkanálnyi mézet tettem egy tepsinyi mennyiséghez
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha nem lett volna itthon, fahéj és szegfűszeg került volna bele)
  • 1 dl zabtejszín (sűrű)
  • körülbelül 1,5 dl zabliszt
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 1 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 2 maréknyi mazsola

Elkészítés:

A fentieket egy tálban összekevertem, az állaga normál süteménytészta, nokedlitészta sűrűségű lett. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem.

180 fokra előmelegített sütőben sütöttem, először fél óráig, aztán tovább, amíg már nem volt a belseje teljesen lágy (ez körülbelül 60 perc volt). A tűpróbán még ekkor sem ment át, massza ragadt a fogpiszkálóra, de már nem rezgett annyira erőteljesen, mint a nyers tészta. Kihűlés után szeleteltem.

A belseje (szerintem) meglepően finom krémes állagú, pudingszerűen krémes lett. Ez az állag a család egy részének nagyon bejött, a másik fele ki nem állhatja.

Szerintem muffinformában megsütve is finom lehet.

A múltkor az egyik receptemnél egy látogató megjegyezte, hogy sajnos Magyarországon a zab nem gluténmentes, de gondolom, azok, akik gluténérzékenyek, ezzel a ténnyel tisztában vannak.

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás