Receptjeim: majonéz házilag, pofonegyszerűen!

majonez6Fogadok, hogy vettél már bolti majonézt. Elolvastad már az összetevőit? Biztos vagy benne, hogy szeretnéd fogyasztani?

Ha úgy érzed, szeretnéd kiváltani valamivel, de nem tudod, hogyan, akkor olvass tovább, hozom a megoldást! Keverés és szenvedés nélkül, mindössze egy botmixer segítségével isteni majonézt készíthetsz otthon, néhány perc alatt, megmutatom, hogyan!

Paleolit étrendbe is beleilleszthető, hiszen az alapanyagok tetszés szerint variálhatóak.

Első lépés:
a botmixer keverőedényébe (vagy egy olyan edénybe, amelynek magas a pereme és a bormixerrel jól lehet benne dolgozni) készítsd be az alábbiakat:

1 egész tojás
2-3 kávéskanál mustár
kb 0,5 kávéskanál édesítő (én xilitet használtam, de cukor is jó)
ízlés szerint bors
kb 1 kávéskanálnyi citromlé

majonez1

Majd a fentiekre önts rá körülbelül 2-3 dl semleges ízű olajat.
Én legutóbb olvasztott kókuszolajat használtam (fontos, hogy ne legyen nagyon meleg, de folyékony állagú legyen), de próbáltam már napraforgóolajjal és olívaolajjal is. Tisztán olívaolajjal nekem túl kesernyés, a kókuszolaj jobban bejött. A napraforgóolajjal keményebb lett kicsit, a kókuszolajjal krémesebb, de lehet, hogy a mennyiségben is volt eltérés.

majonez2

Második lépés:
A botmixert merítsd az edény aljáig, kezdd el mixelni, és ahogyan krémesedik, emeld szépen lassan egyre feljebb a végét. Mixeld addig, amíg az egész massza át nem alakul majonézzé.

Itt látszik, hogy az alja már krémes, a tetején még ott az olaj:

majonez3

Itt pedig már az látszik, hogy az egész massza átalakult krémessé.

majonez4

Harmadik lépés:
használd fel a majonézt, ahogyan egyébként felhasználnád.

Az egész nem tart tovább tíz percnél. Az ízesítést mindenki kísérletezze ki magának. Ismét csak azt tudom mondani, hogy elronthatatlan és pofonegyszerű!

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás