Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   [email protected]06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Hűsítő csemege: after eight praliné sütés nélkül! (paleo, vegán)

Néhány egyszerű hozzávalóból gyorsan varázsolhatsz hűsítő desszertet a családnak, ráadásul még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod!

Szilikon pralinéforma (vagy jégkockatartó) ajánlott, és az elkészült pralinékat hűtőben kell tárolni, különben a melegben szétfolynak.

Az elkészítés pofonegyszerű, az arányokkal kísérletezz bátran.

10 db pralinéhoz használtam:

  • 1,5 dl kókuszolajat
  • 2 kávéskanál natúr kakaóport
  • 3 kávéskanál eritritet
  • és néhány levél mentát

Elkészítés:

A kókuszolajat meglangyosítottam annyira, hogy a kristályos eritrit feloldódjon benne. Ezután belekevertem a kakaóport és az apróra vágott mentát.

Formákba töltöttem, és mélyhűtőbe tettem.

Néhány perc alatt elkészült, de tárolni csakis hűtőben érdemes (már ha nem fogy el azonnal), mert nagyon könnyen olvad.

Maga a praliné nagyon tömény, tehát 1-2 darabnál többet egyszerre nem lehet elfogyasztani, tehát ez a kis adag több főnek, vagy több alkalomra is elegendő.

Paleo after eight

Megjegyzések:

Akit nem zavar az enyhe ropogás, annak elegendő csak összekevernie a hozzávalókat, mert melegben a kókuszvaj így is folyékony.

Az ízesítő adalékokkal bátran lehet kísérletezni, narancs illóolaj is megbolondíthatja, de el tudom képzelni egyéb fűszernövénnyel is.

Természetesen bármilyen adalék nélkül, önmagában, menta nélkül is nagyon finom.

Az ízesítésnél érdemes kísérletezni, ugyanis mindenkinek máshogyan ízlik.

A fiaimnak a fenti mennyiségű édesítővel nem volt elég édes, a férjemnek kakaósabban jobban ízlett. Bátran próbálkozz tehát, amíg megtalálod, ami mindenkinek megfelel.

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás