Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   info@dejavuvilag.hu06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Ki ne dobd a citrom héját, készíts belőle olcsó és hatékony tisztítószert!

Télen ipari mennyiségben fogynak nálunk a citrusfélék. Nálad is?

Mutatok egy megoldást, amivel a héjakat tovább hasznosíthatod – szuper hatékony és olcsó tisztítószer készülhet belőlük.

Hogyan készül a citromecet?

A citromok héját (én próbaképp tettem az egyik üvegbe néhány mandarin-ill narancshéjat is) gyűjtsd egy üvegbe, és öntsd le ecettel.

(Én az ecetet már az elején beleöntöttem, tehát nem hagytam kiszáradni a héjakat)

Amikor az üveg megtelt, körülbelül két hétig hagyd állni, majd szűrd át.

Kellemes citrusos illatú, halványsárgás, az ecetnél kicsit sűrűbb folyadék lesz a végeredmény.

A citrom, a narancs és a mandarin héja egyaránt alkalmas hozzá.

Konyhai tisztításhoz, zsíroldáshoz, fertőtlenítéshez szuper!

Ilyen az enyém az átszűrés után:

citromecet3

Hogyan használom?

Vízzel felesben hígítva spriccflakonban tárolom a mosogató szélén, és ha szükség van rá, csak a megfelelő felületre spriccelek belőle.

Van belőle egy üvegcsében töményen is, van, ahol csak kilöttyentem, és máris használom.

Amire nekem bevált:

  • konyhapult takarítására
  • mosogató fényesítésére
  • felmosóvízbe
  • konyhaszekrény kitörlésére
  • hűtő takarítására

Amire nem alkalmas:

Márvány ill. érzékeny felületek tisztításával csak óvatosan, ugyanis az ecetsav foltot hagyhat. Itt inkább egy eldugott felületen végezz előzetes próbát!

Ablaktisztításra és üvegfelületekre sem jó, mert a citromolajtól olajos foltréteg kerül az üvegre, és ez maszatossá teszi azt.

Kipróbálod?

One Response to Ki ne dobd a citrom héját, készíts belőle olcsó és hatékony tisztítószert!

  1. Pingback: Segítség, hasmenés! Mivel segíthetek? | DEJA VU Világ blog

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás