Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   [email protected]06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Készítsünk bodzavirág-ecetet!

A bodzavirág egy viszonylag kevéssé ismert felhasználási módja a bodzavirágecet.
Érdemes kipróbálni, mivel elkészíteni pofonegyszerű, a végeredmény évekig eltartható,  és egyúttal különleges.

Felhasználása salátákhoz ajánlott, különleges aromát kölcsönöz a végeredménynek.

Nekem van még egy kevés a 2007-es évi bodzavirág-ecetből is, és bízvást állíthatom, hogy az évek során egyre finomabb lesz a végeredmény.
Akár gasztroajándéknak is tökéletes lehet, aki már gondol a következő karácsonyra, elő is készíthet egy üveggel, biztosan sikert arat majd vele.

Hozzávalók:

Bodzavirágok (tiszta, nem út melletti bokorról)
Alma- vagy fehérborecet (utóbbinak talán kevésbé jellegzetes az íze)

Elkészítés:

Én rendszerint egy fél literes fehérborecetet veszek, amit egy az egyben fel is használok.

Egy széles szájú üveget (720 ml-es befőttesüveget pl) megtömök bodzavirággal (nem feltétlenül kell megmosni), és ráöntöm az ecetet, hogy ellepje.
Lezárom, és sötét, hűvös helyre teszem, időnként megrázogatom, hogy megmozgassam a folyadékot.
2-3 hét múlva (de ha egy hónapig marad, sem lesz tragédia) leszűröm, sötét üvegbe teszem, felcímkézem és már kész is a salátákhoz használható finom bodza aromájú bodzavirágecet.

 

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás