Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   info@dejavuvilag.hu06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Hogyan készíts pudingot otthon, egyszerűen?

csokipuding7Gondolom, te is vettél már bolti pudingport. Elolvastad már az összetevőit?

Van olyan, amelyiknél egészen egyszerűek az alapanyagok, amelyeket otthon is megtalálsz. Van azonban olyan, amelyiknél meglepetés is érhet: egyszerű termék, mégis van benne aroma, színezék, sőt, só is. Gondolom, sejted, hogy a legtöbb gyümölcsös joghurt nem, vagy legalábbis nem kizárólag gyümölcskészítménytől nyeri az ízét. Meglepődtél?

Ugye, mondanom sem kell, hogy a kész bolti pudingok még ennél is több szükségtelen (úgy értem, a szervezet, és nem a puding tetszetős külseje és íze miatt szükségtelen) adalékanyagot tartalmaznak.

Nos, ha nem feltétlenül szeretnél színezéket és aromát fogyasztani, még ha természetes is, akkor ajánlom, készítsd el otthon ezt a csemegét! Hidd el, pofonegyszerű, és olyan gyorsan elkészül, mint a bolti porból készülő.

Hogyan készül?

Hozzávalók: étkezési keményítő (kukoricakeményítő), édesítőszer (én itt xilitet használtam), cukrozatlan kakaópor, (növényi) tej (nálam most kókusztej volt).

3 dl növényi tejhez 2 kávéskanál étkezési keményítőt, 2 kávéskanál kakaóport és 3 kávéskanál xilitet használtam. A mennyiségek nem kőbe vésettek, bátran lehet velük kísérletezni, ízlés szerint.

csokipuding1

A száraz alapanyagokat összekevertem, és egy kevés tejjel csomómentesre kevertem.

csokipuding3

Ezalatt a tej maradék részét feltettem a tűzre melegedni. Amikor már majdnem felforrt, folyamatos keverés mellett belecsorgattam az elkevert masszát, és kevergetve felforraltam.

csokipuding5

Amikor besűrűsödött, tálkákba adagoltam. Mennyei!

csokipuiding6

Vaníliával vaníliás puding is készíthető, gyümölcsléből pedig gyümölcsös puding.

Kísérletezz bátran, elronthatatlan!

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás