Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Kérdésed van? Írj nekünk! Hívj minket!   info@dejavuvilag.hu06 70 953 28 43
Kosár tartalma -

0 Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

TT
Egészséges reggeli – készítsünk zöld turmixot!

zoldturmix

Végre tavasz van, bőven van lehetőségünk tobzódni a friss zöldségekben, és számtalan remek recept vár ránk. Egy ezek közül a színéhez képest meglepően ízletes, és rendkívül egészséges zöld turmix!

Elkészítéséhez mindössze egy turmixgépre (és természetesen alapanyagokra) van hozzá szükségünk, a variációk száma végtelen.

Miért érdemes zöld turmixot fogyasztani?

A mai életmódunkkal sajnos nem fogyasztunk annyi nyers zöldséget, amennyit ezzel a módszerrel magunkhoz vehetünk.
A friss zöldségek és gyümölcsök rengeteg olyan összetevőt (enzimet, vitamint, klorofillt stb. ) tartalmaznak, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működése szempontjából.
A zöld turmix méregtelenít, vitalizál, tisztítja a szervezetet, és ha jól alkalmazzuk, még fogyaszthat is, hiszen ha ezzel indítjuk a napot, garantáltan nem leszünk éhesek jópár óráig!

Miből álljon a turmix?

Gyakorlatilag bármilyen (lehetőleg szezonális és vegyszermentes) gyümölcsből és zöldségből elkészíthető, ezeknek aránya nagyjából legyen:
kb  60%-ban nyers gyümölcs (bármilyen gyümölcs: alma, őszibarack, sárgabarack, banán, sárgadinnye, eper, málna stb.)
és 40%-ban nyers zöld levelekből (spenót, sóska, petrezselyem, répa zöldje, cékla zöldje, ehető gyomnövények, leveles kel, zellerszár stb.) álljon.

Az én receptem:
(ez a recept kb 3/4 – 1l turmixot eredményez, aki kevesebbet szeretne, csökkentse az adagot)

2-3 (mérettől függ, 2 nagyobb, 3 kisebb) banán
1 közepes méretű alma
egy marék spenótlevél/mángoldlevél
fél citrom levekb 2 dl víz
ízesítésre citromfűlevél/mentalevél
aki szereti, megbolondíthatja egy csipetnyi fahéjjal

Elkészítés:
A hozzávalókat turmixgépbe halmozom, és pépesre turmixolom. Azért is fontos a turmixolás, mert a zöldségek így könnyebben emészthetővé válnak, valamint a bennük lévő hatóanyagok könnyebben felszabadulnak a rostok “feltörésével”.

Az eredmény meglepően finom, próbáljátok ki ti is!

A legtöbb irodalom reggeli italnak, napindítónak javasolja a turmixot, de azt gondolom, bármikor fogyasztjuk, remek hatása lesz ránk.

Akinek van bevált kombója, írja meg bátran, nagyon fogok örülni neki!

Vélemény írása

Mobile version: Enabled

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás