A selyempuha lábakért…

Szeretnél olyan lábakat, mint a kisbabáké? Esetleg más testrészedre is ráférne egy kis szépítés?

Azt hiszed, hogy csak pedikűrös tud szép bőrt varázsolni a megviselt lábra? Abban a hitben éltél eddig, hogy a lábápolás egyenlő a lábszőrtelenítéssel?

 

Néhány egyszerű otthoni hozzávaló segítségével te is elkészítheted a varázsszert, amivel selymes és ápolt lesz a bőröd. Nem mellesleg a lelkednek is jót tesz, ha szánsz egy kis időt magadra, hiszen megérdemled.

Mi az, amire szükséged lesz?

  • egy bő csészényi kristálycukor
  • 1/2 csésze olaj (gyakorlatilag bármilyen jó minőségű olaj megteszi)
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A hozzávalókat egész egyszerűen keverd össze egy tálban, vagy egy fedeles üvegedényben rázd össze alaposan. Nagyobb testfelület esetén arányosan növeld az adagokat.

A kezelés menete:

Ha teheted, végy egy kellemes meleg fürdőt és üldögélj benne, vagy áztasd a lábadat legalább 5 percig. Ezután a fenti masszából kenj a bőrödre, és alaposan, de ne durván radírozd végig vele. Ha jól esik, bármelyik másik, nem érzékeny testrészedet is átradírozhatod :). A cukorszemcsék gyengéden radíroznak, a citromlé segít a tisztításban, frissítésben és méregtelenítésben, az olaj pedig jó mélyre szívódva táplálja és ápolja a bőrödet.

Ha borotválod a lábadat, akkor az első radírozás után érdemes borotválni. Majd radírozz még egy kört: pótold a masszát a lábadon, és dörzsöld át ismét. A végén alaposan öblítsd le, ha olajosnak érzed, használj szappant, de ez egyáltalán nem szükséges.

A bőröd friss, üde, bársonypuha lesz. Próbáld ki, megéri!

Az ötlet Jillie-től származik, blogja:  http://www.onegoodthingbyjillee.com/

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy a jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával, Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás