Barion Pixel

Hennás hajfestés? Van még kérdésed?

A leggyakoribb kérdések a hennás hajfestésről
2016.03.09.

Kacérkodsz a hennás hajfestéssel? Bizonytalan vagy, hogy neked sikerülne-e? Hidd el, egyáltalán nem bonyolult!

Amióta hennázom a hajamat, rengeteg kérdést válaszoltam már meg. A válaszokat elhoztam neked is, hogy segítsek a döntésben.

Ha marad még kérdésed, írd meg bátran!

Szőkére szeretném festeni a hajamat természetes hajfestékkel. Az alaphajszínem sötét. Lehetséges ez?

Nem, sajnos nem lehetséges. A természetes növényi hajfestékek a haj alap árnyalatát nem világosítják ki, tehát barnából használatukkal nem válik szőke. A végeredmény színét is befolyásolja az alaphajszín, minél sötétebb az alapszín, annál kevésbé látszik a vörösség, inkább csak napfényben.

Ha tehát szőkét szeretnél, akkor természetes módon kizárólag akkor tudod elérni, ha az alaphajszíned ősz, vagy nagyon világos. Ez esetben használj cassia port.

Ősz hajszálakat is befog-e a henna és a többi természetes növényi festék?

Igen, befogják, tökéletesen.

Némi színeltérés azonban lehetséges az ősz és a nem ősz hajszálak színében a festés után. Jellemzően az ősz hajszálak kicsit élénkebb vöröses színűek maradnak. Minél többször festik a hajat ezekkel a festékekkel, annál inkább eltűnik a különbség.

Lehet-e dauerolt hajat is hennázni?

Lehet, de ugyanúgy, mint a szintetikus festékek alkalmazásánál, itt is érdemes 2-3 hét szünetet tartani a két eljárás között, mivel a dauerolás szintén vegyi anyagokkal történő hajkezelés.

Bekevertem a henna pasztát, és zöldes-barnás árnyalatú pépet kaptam. Normális ez?

Igen, tökéletesen. A massza nem vörös, csak az eredménye.

Testfestésre használhatom-e a 100%-os tisztaságú hennát? Milyen színű lesz a bőrön?

Igen, természetesen. A tiszta henna a bőrön barnás rajzolatot eredményez. A fekete rajzot az ún. fekete henna adja, amelynek pasztájában sok esetben találhatóak olyan vegyi anyagok, melyek allergiás tüneteket okozhat. (Ezt egyáltalán nem javaslom, hogy kipróbáld!)

Lekopik-e a henna a hajról?

Nem kopik le, hanem lenő. A hajmosások során az első néhány alkalommal ereszi kicsit a színét, de a hajról nem kopik le a szín, igaz, halványodik kicsit. A hennás hajszínezés tehát tartós. Minél többször fested hennával a hajad, annál jobban elmélyül a szín, így előfordulhat, hogy 1-2 árnyalatnyit sötétedik is, ahogyan újabb és újabb henna-rétegek kerülnek a hajra.

Ha azt szeretnéd, hogy a hajad élénkebb színű maradjon hosszas hennázással is, akkor keverd a hennát cassiával, 50%-50% arányban.

Pontosan hogyan kell alkalmazni a hennát?

Ebben a bejegyzésben részletes leírást találsz.

Nagyon élénknek találom a vöröset, mit tegyek?

Először is: a haj a végleges színét körülbelül három nap múlva nyeri el, tehát ne pánikolj, ha esetleg élénknek találod a színt, sötétedhet még egy kicsit. Ha úgy érzed, ez mégsem a te színed, fesd újra: henna és indigó keverékéből vöröses fényű barnát kaphatsz.

Barnára szeretném festeni a hajamat, hogyan tehetem?

Kétféle módon festhetsz barnát a mi termékeinkkel:
1. Henna és indigó kombinációjával
2. Természetes barna hajfestékünkkel – ehhez szükség esetén sötétebb eredmény érdekében minden további nélkül lehet indigót hozzáadni.
(Egyébként valamennyi növényi festékünk keverhető egymással.)

Feketére szeretném festeni a hajamat, hogyan tehetem meg?

  1. Két lépésben fesd, először hennával, majd indigóval. Részletes leírás itt.
  2. Ha nincs kedved ennyi macerához, próbáld ki Fekete hajfestékünket!

Túl sok masszát kevertem be. Mit tehetek vele?

Ha tiszta hennáról van szó, akkor nyugodtan fagyaszd le a pasztát, és a következő hajfestésnél felhasználhatod. Ha a pasztában van indigó is, akkor sajnos nem tudsz vele mit kezdeni, mert az indigó az állás során elveszti a festőképességét, tehát bekeverve nem tárolható.

Nem szeretem a henna illatát. Van megoldás?

Keverhetsz 100%-os illóolajat a pasztához, így nem érződik a jellegzetes, spenótra emlékeztető “szag”. Érdemes biztonságos illóolajat használni, úgy mint levendula, eukaliptusz. Az illóolajból elegendő a pasztába néhány csepp.

Hajfesték-allergiám van. Biztonságos a henna alkalmazása?

Sok hajfesték-allergiás vásárlóm használja megelégedetten, panaszok nélkül a növényi hajfestékeket. Természetesen mint minden anyag esetén, előfordulhat allergiás reakció, de ez meglehetősen ritka. Ha bizonytalan vagy, az első használat előtt mindenképpen végezz bőrpróbát a bekevert pasztával az alkarod belső oldalán. Ha bármilyen kellemetlen érzést tapasztalsz, ne használd az adott terméket!

Kemoterápiás kezelés után alkalmazhatom-e a hennát?

Mindenképpen javaslom, hogy az alkalmazás előtt egyeztess kezelőorvosoddal, és kérd ki a véleményét.

Mivel semmilyen, esetlegesen allergiás reakciót okozó káros szintetikus anyagot nem tartalmaz, ezért a hennázás egyértelműen és fényévekkel biztonságosabb , mint a hagyományos hajfestékekkel történő hajfestés. Azonban mint minden anyagra, allergiás reakciók erre is előfordulhatnak. Az első használat előtt a bekevert masszával végezz bőrpróbát az alkarod belső oldalán.

Hagyományos hajfestékkel volt festve a hajam. Mennyit kell várni, mire hennázhatom?

Bármilyen, a haj állapotát befolyásoló kezelés és a növényi hajfestés között általában 3 hónap türelmi időt javasolnak. Ez nem szentírás, az oka az, hogy minden haj máshogyan viselkedik, előfordulhat, hogy a kémiai szerek és a növényi hajfestékek kölcsönhatása esetleg nem várt színhatást eredményez. Ez nem törvényszerű, hogy minden hajnál előfordul, de előfordulhat.A fentiek miatt érdemes kivárni a 3 hónapot.

Ha semmiképpen nem szeretnéd kivárni ezt az időt, akkor mindenképpen érdemes a fejen egy tincsen előzetesen próbafestést végezni, mielőtt a teljes hajkoronának nekiállna az ember, ez esetben tesztelni lehet, hogy nem okoz-e bármilyen nem várt következményt a két kezelés rövid időn belül.

Hol vásárolhatok tiszta, vegyi anyagoktól mentes, jó minőségű növényi hajfestékeket?

Jó szívvel ajánlom webáruházunkat! Természetes növényi hajfestékek a DEJA-VU világ webáruházban

Van még kérdésed? Írd meg bátran!

Kapcsolódó bejegyzések

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Férfi hajfestés Dejavu barna hajfesték és indigó használatával

Egyik kedves vásárlónk osztotta meg velem férje hajfestésének történetét. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthatom! Az induló alap kétoldalt a halántéknál teljesen fehér, a fejtetőn és a tarkónál szürkés fehéres színű haj. Tőletek rendelt 2/3 barna keverék...

bővebben
Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Természetes hajfestés információk – (Tartalomjegyzék)

Ez a bejegyzés a blogon található valamennyi saját és vásárlói tapasztalatot tartalmazza, rendszerezve a természetes hajfestés és hajápolás témájában. Remélem, hasznosnak találod. A bejegyzés rendszeres időközönként frissül, ahogyan új bejegyzések kerülnek fel a...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Kosár

Hírlevél feliratkozás